Dit weekend feest bij Standaard Boekhandel met Sofie Vanhoutte en Lien Willaert

Inge Perquy van Standaard Boekhandel pakt dit weekend uit met Openboekdagen. Sofie Vanhoutte en Lien Willaert zijn er te gast.

IMG_4204

Even het geheugen opfrissen. Hoelang ben ja al actief in Standaard Boekhandel?Inge: “Ik ben sinds augustus 2003 aan de slag bij Standaard Boekhandel, de winkel verhuisde van de Zuidstraat naar het huidige pand op de Burg en er was een vacature waarvoor ik gesolliciteerd had en dus ook uitgekozen werd.”
Waar leg je de klemtoon bij de uitbouw van de winkel en hoe stel je jouw collectie samen?
Inge:
“De basiscollectie wordt bepaald vanuit centraal, maar ik probeer toch zo veel mogelijk de plaatselijke auteurs extra in de kijker te zetten, cfr Hilde Vandermeeren en Frank Geleyn.”
Wat is jouw eigen voorkeur?
Inge:
“Zelf lees ik graag spannende boeken en romans. Wat vind ik spannende literatuur? De drie boeken van Hilde Vandermeeren heb ik in een adem uitgelezen. Ook ‘Het meisje in de trein’ van Paula Hawkins, die nu nog altijd in onze Top 10 staat, heb ik op een dag uitgelezen en ook Esther Verhoef kan me bekoren.”
“Qua romans lees ik graag de boeken van Santa Montefiore maar ook Peter Terrin en Lara Taveirne, die met De kinderen van Calais nog maar net de Debuutprijs 2015 gewonnen heeft. Het boek is een echte aanrader !”
Er zijn Openboekdagen op 24 en 25 oktober!
Inge:
“Dit weekend zijn er inderdaad onze Openboekdagen. Die vinden elk jaar plaats tijdens het laatste weekend van oktober. We zijn open op zaterdag van 9 tot 18 uur, de gewone openingsuren dus, en op zondag van 10 tot 18 uur. Op zaterdagnamiddag, van 14 tot 18 uur, komt Sofie Vanhoutte langs om haar boek ‘Sofie rolt door het leven’ te signeren met een amusante babbel erbij! Op zondagnamiddag van 14 tot 16uur  komt Lien Willaert haar nieuwste boek ‘Gezond Gulzig’ signeren en is er kindergrime van 15 tot 17 uur. Wij zorgen ook nog voor een drankje en een hapje zodat het een echt boekenfeest wordt!”

IMG_4215.jpg
IMG_4216.jpg
IMG_4217.jpg
IMG_4219.jpg
IMG_4220.jpg
IMG_4221.jpg
IMG_4206.jpg
IMG_4207.jpg
IMG_4208.jpg
IMG_4209.jpg
IMG_4210.jpg
IMG_4213.jpg
(c) Apriotief bvba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *