Twintig jaar Grillmobiel!

In september van dit jaar vierde Grillmobiel zijn twintigste verjaardag. Luc Mortier en Lieve Ameel startten in augustus 1995 met De Chicken Inn in bijberoep. Twintig jaar later is de Grillmobiel een begrip geworden.

grilloud3

“We zijn bescheiden begonnen en zijn dat ook altijd gebleven”, zegt Luc. “De moeilijkste opdracht was om in 1995 een geschikte standplaats te vinden. Dat is uiteindelijk toch gelukt nabij het zwembad. Op vrijdag verkochten we ribben, op zondag kippen. De Chicken Inn werd uitgebreid met een aanhangwagen. Iedereen had het altijd over de roodgele wagen en dus lieten we dat ook zo noteren.”

Uitbreiding aanbod

“In twintig jaar tijd werd ons aanbod gevoelig uitgebreid. Je moet nu eenmaal zoveel meer bieden dan alleen maar ribben en kippetjes.”

IMG_5413

” Een opsomming: volledige kippen, kippenvleugels, kippenboutjes, kippenbillen, kippenborst, kipfilet, kipfilet special, kippenboomstammetjes, ribben, hammetjes, gebakken gerookt spek, witte pens, kippengrillworst, kippenlookworst, kippenbrochette, vol au vent, kippenballetjes in tomatensaus, croquetten, frieten, krielaardappeltjes op twee verschillende wijzen, appelmoes, perziken en aanverwante sauzen als peper, curry, champignons, bearnaise en Provençaalse. Op vrijdagmorgen staan we op de ochtendmarkt in Eernegem, in de vooravond vind je ons aan het zwembad in Torhout. Op zaterdag staan we op het Pater Amaat Vynckeplein in Zedelgem en op zondag staan we opnieuw in Torhout aan het zwembad. Dan beginnen we om 6 uur te bakken en vanaf 8 uur kunnen we de klanten bedienen. Een kip goed bakken duurt ongeveer een uur en 25 minuten. Na het bakken en de verkoop is er de nazorg voor het materiaal. Op zondag zijn we nog twee uur bezig om alles in orde te brengen voor de poetsbeurt op maandag. Dinsdag beschouwen wij als onze rustdag. Wij blijven voorzichtig verder investeren. Zo willen we in het voorjaar van 2016 uitpakken met een aparte grillaanhangwagen waarin we kippen zullen grillen met het kwaliteitslabel 100% plantaardig gekweekt. Daarvoor werken we samen met een bedrijf in Deinze waar alles van ei tot kip binnen een gesloten circuit blijft.”

IMG_5401.jpg
IMG_5402.jpg
IMG_5403.jpg
IMG_5404.jpg
IMG_5405.jpg
IMG_5407.jpg
grillmobiellogo.jpg
grilloud1.jpg
grilloud2.jpg
IMG_5368.jpg
IMG_5370.jpg
IMG_5371.jpg
(c) Apriotief bvba

2 thoughts on “Twintig jaar Grillmobiel!”

  1. Goede middag,

    deze voormiddag was ik aan jullie mobiel : ik bestelde vol-au-vent met nog andere zaken
    vanmiddag stelde ik vast dat de portie vol-au-vent niet werd meegegeven : te laat om terug
    te keren..

  2. vandaag achter ribbetjes geweest maar hat was helemaal vet en geen vlees ik betaal graag voor vlees en geen vet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *