Fairtrade finaledag in het stadskantoor

Vrijdag 30 oktober vond de grote Fairtrade Finaledag plaats in het stadskantoor. De 4de leerjaren van alle scholen van Torhout riepen er op voor eerlijke handel. In de voormiddag verkenden ze de lokale handelaren, de wereldwinkel, de kringwinkel, de bibvolkstuintjes … en woerden ze uitgedaagd opdrachten tot een goed einde te brengen. In de namiddag was er in het stadskantoor een heuse slotshow waar alle klassen (in totaal meer dan 200 kinderen!) verkleed als Fairo naar toe kwamen. Samen dansten en zongen ze op het Fairtrade lied, gecomponeerd door BV’s, o.a. Pieter Embrechts.

Tentoonstelling

Alle klassen werkten de hele maand oktober rond Fairtrade. Ze woonden een theatervoorstelling bij, ze speelden een rechtbankspel waarbij ze zich moesten inleven in een personage uit het Zuiden die betrokken was bij (on)eerlijke handel en ze werkten intensief rond eerlijke handel in de klas. Samen met de hele klas maakten de kinderen ook een gerecycleerd kunstwerk rond eerlijke handel. Die worden tentoongesteld in het atrium van het stadskantoor vanaf 30 oktober en zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van het stadskantoor. Dit project wil onderstrepen dat Torhout een trotse Fairtrade gemeente is en werd mogelijk gemaakt door de samenwerking met de organisatie Djapo en de financiële ondersteuning van de provincie West-Vlaanderen en stad Torhout.

IMG_5531.jpg
IMG_5532.jpg
IMG_5533.jpg
IMG_5534.jpg
IMG_5535.jpg
IMG_5536.jpg
IMG_5500.jpg
IMG_5501.jpg
IMG_5502.jpg
IMG_5503.jpg
IMG_5504.jpg
IMG_5505.jpg
(c) Apriotief bvba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *