De wondere wereld van de warme bakker

Ze worden zeldzamer en zeldzamer de warme bakkers maar zij die het nog doen, doen het met volle overgave en goesting. Artisanale bakkerij Juanita en Guy streek in maart 2014 neer in de bakkerij in de Zuidstraat,  de voormalige bakkerij Bart.

Juanita1   Juanita3   Juanita4

Guy Bolle die in januari 40 wordt,  is afkomstig uit Oudenburg en werkt al vanaf zijn twaalf jaar als bakker, onder andere nog bij bakker Kesteloot in Oudenburg die van Torhout afkomstig was. De opening van artisanale bakkerij Guy en Juanita vond plaats op zaterdag 15 maart 2014. Ondertussen is de warme ontvangst in de winkel door vrouw Juanita Schoonvaere (Gistel) en Gwendoline Verplancke een stevig verkoopargument. Al blijft authenticiteit en kwaliteit het uithangbord.

Juanita40.jpg
Juanita41.jpg
Juanita42.jpg
Juanita43.jpg
Juanita44.jpg
Juanita45.jpg
Juanita01.jpg
Juanita02.jpg
Juanita03.jpg
Juanita04.jpg
Juanita05.jpg
Juanita06.jpg

Brood en koeken

Brood en koeken, in alle maten en soorten, zijn de specialiteit van de bakkerij. “We zorgen uiteraard ook voor gebakjes”, zegt Guy. “Drie vierde van wat ik verkoop, bak ik zelf. Boules zijn, bijvoorbeeld, zaken die ik aankoop. “De werkdruk ligt vooral het hoogst tijdens het weekend. Dan moet extra brood, koeken en patisserie worden gemaakt. Van vrijdag op zaterdag werk ik dan ook van 22 uur tot 12 uur, van zaterdag op zondag is dat van 20 uur tot 12 uur. Tijdens de week bak ik tussen 23 uur en 1 uur.” Nachtwerk dus.

De Sint komt op 5 december

“Klanten staan centraal bij ons”, zeggen Juanita en Guy in koor. “Daarom zijn er ook altijd acties: eindejaar, Dag van de Klant, Moederdag…en uiteraard met Sinterklaas! Wie het juiste aantal knikkers raadt dat in de winkel staat, wint een sint in chocolade ter waarde van 83 euro. Die prijswinnaar wordt trouwens door de Sint zelf op 5 december bekend gemaakt. Tussen 11 en 13 uur zit de Sint hier voor onze klanten en heeft hij ook een verrassing mee.”

Over kinderen, uitgaan en …vissen

Juanita2

Juanita en Guy hebben samen drie kinderen: Laura (17), Jonas (16) en Robin (11). Die zijn trouwens nu en dan al eens in de bakkerij te zien. Is er ook nog tijd voor ontspanning? “Uitgaan interesseert me niet echt”, zegt Guy. “En als ik naar een film kijk dan val ik in slaap in de zetel…”

“Weet je wat me ontspant? Vissen. Ik ga heel vaak vissen in de put in Snellegem. Karpers, paling, brasem… Ik doe dat individueel zonder lid te zijn van een club.”

One thought on “De wondere wereld van de warme bakker”

  1. Wij worden vrolijk van een bezoek aan de bakkerij van Guy en Juanita. Prima product… en vijf-sterren-klantvriendelijkheid !
    Felicitaties van de klant !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *