KWB Torhout Centrum organiseert derde Repair Café op 27 februari

Kwb Torhout Centrum wil toestellen en voorwerpen een tweede leven geven. Daarom organiseert het een Repair Café. Fietsen, elektrische toestellen, speelgoed en nog veel meer worden door handige vrijwilligers opgeknapt.

IMG_4558

Wie een elektrisch toestel heeft dat niet meer naar behoren werkt, een kledingstuk met een gaatje in heeft, kan op zaterdag 27 februari 2016 naar het zaaltje van café Heidelberg  afzakken, want daar organiseert kwb Torhout centrum samen met Netwerk Bewust Verbruiken, Femma Torhout en Natuurpunt Torhout, een Repair Café.

Wat is een repair café ?
Het is een evenement dat draait om repareren. Vrijwilligers helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de vrijwillige deskundigen aan de slag. Gereedschap en materiaal is aanwezig om alle mogelijke herstellingen te doen. Terwijl je je beurt afwacht, kan je iets drinken of misschien helpen bij de reparatie van iemand anders.

IMG_4551

Waarom een repair café?
We gooien teveel dingen weg, waaronder ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Ook de reparatiekennis verdwijnt snel. “De samenleving van vandaag is gericht op consumeren”, vertelt Roney van kwb Torhout. “De mogelijkheid om het oude product te herstellen, is voor veel mensen geen logische reflex meer. Toch zijn er nog mensen met de vaardigheid om dingen te herstellen. Dankzij hen krijgen voorwerpen een tweede leven, wat zowel voor je portemonnee als voor het milieu een goede zaak is.”

Wat is het doel van een repair cafeé ?
“Met het Repair Café willen we de gewoonte om voorwerpen te herstellen opnieuw opwaarderen, we willen ook de reparatiekennis behouden en verspreiden, en we willen de sociale cohesie bevorderen, door buurtbewoners bij elkaar te brengen.
Iedereen is welkom: zowel mensen met een voorwerp dat moet worden hersteld, als Handige Harry’s.”

Waar? zaaltje achter café Heidelberg, Kasteelstraat 30 in Torhout.

Wanneer? Zaterdagnamiddag 27 februari 2016 , van 13u.30 tot 17u.00.

Wat kan er gerepareerd worden?
Electro – toestellen, kledij, fietsen. Ook het vijlen van kettingen van vb. een kettingzaag.

IMG_4552

Wat kost een herstelling?
Herstellingen zijn gratis, enkel de wisselstukken dienen betaald te worden. Een vrije bijdrage voor de werking van repair café is steeds welkom.

Praktisch?
Je kan de dag zelf gewoon langskomen met je kapotte spullen. Vooraf inschrijven hoeft niet, maar is wel handig zodat we het nodige materiaal kunnen voorzien. Stuur een mail naar rdebaillie@gmail.com of bel 0484 48 15 47.
Meer info: www.kwb.be/torhout of http://repaircafe.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *