Verkeersveilige week 2016

Op vrijdag 27 februari wordt in de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen voor de 20ste keer de kettingbotsing op de E17 ter hoogte van Nazareth herdacht. Op die dag in 1996 vonden tien mensen de dood en vielen er 56 zwaargewonden. Bij de botsing waren meer dan 200 wagens betrokken.

Op initiatief van gouverneur Carl Decaluwé wordt ter nagedachtenis van deze ramp in West-Vlaanderen van zondag 21 tot en met zaterdag 27 februari de ‘Verkeersveilige Week’ georganiseerd. Alle lokale politiezones en de federale wegpolitie zullen op vraag van de gouverneur extra verkeersacties organiseren. De controles zijn gericht op overdreven snelheid, rijden onder invloed van alcohol en/of drugs, gordeldracht en de regelgeving inzake zwaar vervoer.

Om de bestuurders maximaal te informeren zal het Vlaams Verkeerscentrum (VVC) de controles aankondigen via de portieken boven de autosnelwegen. Ook de koepelorganisaties van transporteurs werden gevraagd hun leden te informeren. Verder werkt ook het Centre d’ Information et de Coordination Routières du Nord (CRIR) aan de actie mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *