Plaat van de week: Marlon Williams met ‘Marlon Williams’

marlon_williams

Marlon Williams – Marlon Williams

 

De Nieuw-Zeelander Marlon Williams toont zich met zijn self-titled debuut album zeer temperamentvol en breekbaar tegelijk. De voormalige koorknaap wordt nu al vergeleken met The King maar dan wel in combinatie met Jeff Buckley, Dean Martin, Nick Drake en Roy Orbison. Verwachtingen werden al voor minder geschept.
Het album opent krachtig met het up-tempo rockabilly nummer ‘Hello Miss Lonesome’. Daarna wordt de luisteraar meegenomen in een mozaïek van verschillende genres en emoties, die allemaal verbluffend goed samengaan met de stem van de voormalige koorknaap.
Het geheel heeft zoete en romantische kantjes maar met duidelijke ruwheden en pijnlijke verhalen. Zo gaat ‘Strange Things’ over een man die verscheurd wordt door verdriet na het overlijden van zijn vrouw. Marlon Williams brengt het melodramatische nummer geloofwaardig en charismatisch.
In ‘Dark Child’ schuilt dan weer een donkere en dreigendere sfeer. Veelzeggend is dat Marlon Williams in de grillige videoclip van dit nummer een soort psychotische kindermoordenaar vertolkt.
Het daaropvolgende ‘I am lost without you’ is dan weer doordrenkt van het zelfmedelijden en de sentimentaliteit.
In het voorlaatste nummer ‘When I was a young Girl’ kruipt hij in de huid van een vrouw, hem eerder al voorgedaan door Nina Simone en Feist. Moeiteloos toont hij hier zijn koorknaaptalenten, geen baard in de keel te bespeuren maar een heel zuivere en frisse stem die over ellende en dood predikt.

Marlon Williams haalt zijn degelijkheid uit ervaringen met zijn band ‘The Unfaithfull Ways’, waarmee hij twee albums uitbracht. Ook collaboreerde hij met Delaney Davidson. Een gerenommeerde Nieuw-Zeelandse singer-songwriter waarmee hij drie albums uitwerkte. Marlon Williams heeft verder ook nog acteerplannen. Een talentvolle veelvraat waarvan we nog direct niet af zijn, godzijdank.

Momenteel verkrijgbaar in Topdisc!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *