Septem Viri opent missie Vlaamse regering in Riga!

Het vocaal ensemble Septem Viri verkent binnenkort opnieuw het buitenland. Op 5 mei vertrekt het gezelschap naar de Letse hoofdstad Riga. Ze openen er een officiële missie van de Vlaams regering onder leiding van de Minister president. Daarbij worden ze geflankeerd door de dames van Latvian Voices, de Letse a capellagroep die in september nog op het Stemvorkfestival stonden.

IMG_7155 (2)

Septem Viri opent in Riga de officiële missie van de Vlaamse regering aangevoerd door de minister-president Geert Bourgeois. Op deze wijze willen ze 20 jaar bilaterale overeenkomst vieren en een nieuw document ondertekenen. Het ensemble werd daarvoor uitgenodigd door de de Vertegenwoordiging van de  Vlaamse regering in Warschau. Tal van excellenties wonen de plechtige opening bij, waaronder de Vlaams minister-president. Ook enkele Letse ministers zullen aanwezig zijn om de Vlaamse delegatie te ontvangen. Bedoeling is om zo de handelsactiviteiten tussen beide regio’s te bestendigen en uit te breiden.

Dubbelconcert in de  Gilde-zaal in Riga
Ook Septem Viri zal er de banden aanhalen met de regio. Niet in het minst met Latvian Voices, een pracht van een a capellagroep bestaande uit een half dozijn Letse jongedames. Zij waren in september 2015 al te gast op het Stemvorkfestival in Torhout. Ze werden door het publiek als dé verrassing van het festival bestempeld. Voor deze unieke gelegenheid staat een dubbelconcert van Septem Viri en Latvian Voices op het programma. Beide groepen verzorgen een eigen deel, maar zingen ook sàmen een Nederlandstalig nummer.
Zoals het een plechtige opening betaamt zullen ook de Letse en Vlaamse volksliederen te horen zijn. Septem Viri brengt er een unieke bewerking van de Vlaamse Leeuw, van de hand van de Deens huis-arrangeur Mikael Gjesing. Hij slaagde er op wonderbaarlijke wijze in om de gevechten tussen Klauwaerts en Lelieaerts muzikaal te verwoorden. Het is één van hun mooiste arrangementen volgens de groep. Het werk zal dan ook op de nieuwe cd niet ontbreken.
Ook voor Septem Viri, is deze trip een fijne waardering. Het intensieve werk aan nieuw Nederlandstalig materiaal wordt hiermee bekroond.
De groep neemt momenteel namelijk een nieuwe, volledig Nederlandstalige cd op.

Ook voor Vlaamse bedrijven

Muzikaal een boeiende trip dus, maar misschien ook interessant voor Vlaamse bedrijven die zich willen profileren in de Baltische regio. Ter plaatse is er nog mogelijkheid tot sponsoring, met naamsvermelding op affiches en banners. Het openingsconcert zal zo’n 650 mensen aantrekken uit het lokale economische weefsel. Een uitgelezen kans om uw zakennetwerk uit te breiden?Geïnteresseerden kunnen steeds contact opnemen met Septem Viri via mailto: info@septemviri.be.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *