Voordeeltarief voor groepsaankopen oordoppen

Custom_moulded_earplugs. (Custom)

Via een groepsaankoop krijgen jongeren de kans om op maat gemaakte oordoppen aan te kopen tegen een voordeeltarief. Initiatiefnemer Tim Vancouillie werkt hiervoor samen met verschillende AudioNova hoorcentra, West-Vlaamse jeugdraden en detuutvantegenwoordig.be. De actie gaat door tijdens de laatste weken van april.

Toen Tim Vancouillie in 2014 nog voorzitter was van de Torhoutse jeugdraad organiseerde hij een groepsaankoop voor oordoppen op maat in zijn stad. Aan deze actie namen meer dan 50 jongeren deel. “De nieuwe voorzitter van de jeugdraad vroeg mij begin dit jaar om opnieuw zo’n actie te organiseren. Ik heb er geen seconde over getwijfeld. Jongeren worden vaak blootgesteld aan te veel decibels. Goede oordopjes zijn daarom van groot belang. Gehoorbescherming werkt pas optimaal als ze helemaal op maat is gemaakt,” aldus Tim.

Het project kreeg al snel de steun van AudioNova. Via een overleg met verschillende West-Vlaamse jeugdraden kondigde Tim aan om de groepsaankoop uit te rollen over gans West-Vlaanderen. Al enkele lokale jeugdraden tekenden in om deel te nemen aan de groepsaankoop. Naast het aanbieden van goedkopere oordoppen is het ook de bedoeling om aan sensibilisatie te doen.

Bert Lecomte, ook Torhoutenaar, heeft dagelijks last van tinnitus of oorsuizen. Om te wijzen op de gevaren en preventietips te verzamelen ontwikkelde hij de website www.detuutvantegenwoordig.be. Bekende Vlamingen zoals Ian Thomas en Sean Dhondt steunen het initiatief van Bert. “Wij vragen de deelnemende jeugdraden om Bert uit te nodigen en hem te laten vertellen over gehoorschade en het belang van preventie,” vertelt Tim.

Normaal kosten de oordoppen 150 euro per paar. Via de groepsaankoop krijgen jongeren een korting van 40 euro. In combinatie met een teruggave van de mutualiteiten komt de kost onder de 90 euro. Er worden bovendien twee paar gratis oordoppen weggeschonken onder alle deelnemende jongeren.

Promotie en afspraken gebeuren lokaal bij de deelnemende jeugdraden. De jeugdraden van Ieper, Tielt, Gits, Roeselare en Torhout gaven al aan deel te nemen.

Meer informatie is terug te vinden op www.oordoppenwvl.be of via de lokale jeugdraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *