Ronde van Vlaanderen doorheen Torhout op 3 april

Op zondag 3 april  passeert de 100ste Ronde van Vlaanderen opnieuw door Torhout. Omstreeks 10.45 uur worden de renners verwacht voor hun passage op de Markt. De renners komen op Torhouts grondgebied via de Aartrijkestraat. Verder volgen ze volgend traject : Aartrijkestraat, Kleine Burg, Zwanestraat, Markt, Zuidstraat, Rijselstraat   en Kortemarkstraat.

SONY DSC

Doortocht Wijnendale toen Torhout Dorp van de Ronde was.

Op de Markt en op de Kleine Burg wordt een feestprogramma voorzien. Op de Kleine Burg zorgt de Houtland Dixieband voor de muzikale noot. Op het podium, opgesteld centraal op de Markt voor het stadhuis, is de Koninklijke Harmonie Rethorika te gast. Beide programma lopen van 10 uur tot omstreeks de middag. Op de Markt zal de burgemeester de menigte toespreken. Zowel op de Burg als op de Markt worden de aanwezigen getrakteerd op een drankje.

SONY DSC
De Torhoutse postzegelclub brengt ter gelegenheid van deze 100ste Ronde van Vlaanderen een speciale postzegel uit met de beeltenis van Karel van Wijnendale. Deze Torhoutenaar organiseerde 100 jaar terug de eerste versie van deze wielerklassieker. Deze gelegenheidspostzegel zal op een speciale stand op de Markt te koop worden aangeboden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *