Stem mee op de Torhoutse Groene Pluim van 2016

Wie mag volgens u de Torhoutse Groene Pluim van 2016 in handen nemen?

Deze prijs wordt toegekend aan een persoon, een bedrijf of een vereniging die zich in het voorbije jaar verdienstelijk heeft ingezet voor milieuzorg, mobiliteit en verkeersveiligheid, wonen voor iedereen, duurzame energie, diversiteit, open ruimte, een warme samenleving, …

Dit jaar is het al de vijfde editie!

Uit de kandidaten zijn drie genomineerden gekozen.

1) Het vrijwilligers netwerk van Tordale
De ongeveer 100 vrijwilligers spenderen graag vrije tijd met mensen met een beperking. Ze vervullen samen met de cliënten een veelheid aan vrijwilligerstaken: wandelen, knutselen, koken, zwemmen, naar de film gaan, muziek spelen, fietsen, boodschappen doen, chauffeur zijn … Telkens met de bedoeling de cliënt een gezellige activiteit in ‘ander’ gezelschap te laten beleven. De rijkdom van het vrijwilligerswerk zit in het opdoen van nieuwe ervaringen en in de ontmoeting met cliënten en andere vrijwilligers.

Wil je zelf ook vrijwilliger worden:  Info bij Marlies Vandaele, vrijwilligers@tordale.be of tel. 050 23 13 65 – 0491 15 73 76

2) Maxim en Ibe Perseyn – De Coninck

B1_GPB274DLC.1+WB_TORHOUT_STRO2

Ooit logeerden ze een weekend in een strobalenhuis. Het werd ‘liefde op het eerste gezicht’. In 2008 besloten ze om hun huisje eigenhandig – van ontwerp tot afwerking – op een dergelijke manier ecologisch te bouwen. Door te kiezen voor strobalen en leem zorgen ze voor een gunstige energiebalans bij de bewoning en een ecologische keuze bij productie en bouw (stro is een afvalproduct), en zelfs in de latere stadia bij de eventuele afbraak. Het koppel staat mensen bij met raad en daad over het concept strobalenbouw met o.a. een blog.

Met deze nominatie willen we hun bouwkeuze erkennen en hopen we dat Maxim en Ibe in onze regio trendsetters mogen zijn.

3) Roney Debaillie

Roney

Roney is één van de drijvende krachten achter Natuurpunt Torhout en de werkgroep trage wegen. Hij is tevens actief in Torhout als zwerfvuilpeter en compostmeester. Roney is ook niet te beroerd om zijn schouders te zetten onder projecten als energiejacht (de vroegere klimaatwijken) of activiteiten van de KWB, zoals Repaircafé. De kans is dus groot als je Roney op zijn fiets – met bijhorend fluohesje – Torhout ziet doorkruisen, dat hij onderweg is naar een van zijn vele ecologische bezigheden. Een terechte nominatie voor een geëngageerde bezige bij! 

Op de website http://www.groentorhout.be kan iedereen op de kandidaten stemmen en zo mee beslissen wie de “Groene Pluim 2016” verdient.

 

Zaterdag 14 mei zetten we alle genomineerden in de bloemetjes in de gerestaureerde historische kapel van Hospitaal Ten Walle en maken we de winnaar van de “Groene Pluim 2016” bekend.

 

Het programma gaat als volgt:

* Verwelkoming 16u.

* Optreden 16u.15 – 17u. – ‘De Witte Wolven’

* Genomineerden voorstellen 17u.15 – 17u.30

* Pers verwelkomen 17u.30

* Prijsuitreiking omstreeks 17u.40

 

Nogmaals, stemmen kan hier: http://www.groentorhout.be/groene_pluim_2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *