Samenwerkingsakkoord tussen de zwembaden van Lichtervelde en Torhout

Met de komst van nieuwe en recreatieve zwembaden, moeten bestaande zwembaden creatief op zoek naar manieren om bestaande bezoekers vast te houden en nieuwe bezoekers enthousiast te maken. Met een  recent samenwerkingsakkoord  tussen de gemeentebesturen van Oostkamp, Beernem en Zedelgem als uitgangspunt namen Torhout en Lichtervelde het initiatief te zoeken naar een beter aanbod voor hun zwembadbezoekers. Nadat tarieven en openingsuren met elkaar werden vergeleken, kwam er een overeenkomst uit de bus.  Op  1 mei 2016 treedt het samenwerkingsakkoord in werking, nadat het eerder werd goedgekeurd in beide gemeenteraden.
Ruimer zwemaanbod
De bezitters van een jaarabonnement  kunnen met hun abonnement zowel in Torhout als in Lichtervelde zwemmen. Daardoor krijgen alle inwoners een groter zwemaanbod. Ze kunnen immers tijdens de sluitingsuren of sluitingsperiode van het ene zwembad terecht in het andere zwembad en omgekeerd. Het gaat hier niet om de 20-beurtenkaarten maar in eerste instantie enkel om de jaarabonnementen.

IMG_2852

Van links naar rechts: Heidi Trio (sportfunctionaris Torhout), Hans Blomme (schepen van sport Torhout), Els Kindt (schepen van sport Lichtervelde) en Koen Vanhoutte (sportfunctionaris Lichtervelde)

Voor Lichtervelde is dit zeker een meerwaarde gezien de komende sluitingsperiode van 2,5 maand (juli, augustus tot half september 2016). Deze sluitingsperiode dringt zich op gezien de grote vernieuwingswerken aan de zwembadtechnieken. Bovendien kunnen de Lichterveldenaren straks ook op maandagavond zwemmen in Torhout, terwijl het nu gesloten is voor publiek wegens gebruik door de zwemclub. Torhoutse zwemmers kunnen op hun beurt straks voordeel hebben bij het extra aanbod van het ochtendzwemmen en op woensdagavond, wanneer het Torhoutse bad gesloten is. Ook tijdens de kermisweken met de daarbij horende sluitingsdagen blijft altijd een zwemaanbod bestaan. De Lichterveldse abonnementshouders kunnen tijdens de Lichterveldse kermisweek naar Torhout (eind juli) maar ook omgekeerd (eind augustus).
Afstemming van tarieven
Omdat deze samenwerking kans op slagen zou hebben, werden de tarieven uiteraard op elkaar afgestemd. Zo worden de gemeenschappelijke tarieven voor een jaarabonnement nu 52,50 euro (kinderen en senioren), 75 euro (volwassenen) of 180 euro (gezin).
Dit is een eerste stap in de samenwerking tussen beide zwembaden. Een evaluatie volgt eind 2016.  Bij positieve evaluatie wordt deze samenwerking bestendigd en eventueel uitgebreid. We denken hierbij aan gezamenlijk drukken van abonnementen, afstemmen van sluitingsperiodes, openingsuren, aanbod, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *