Leerlingen 7 Logistics Sint-Vincentius lopen stage in het buitenland

Vorige zondag zijn vijf leerlingen uit het zevende jaar Logistics van het Technisch Instituut Sint-Vincentius voor drie weken naar Taastrup en Greve in Denemarken vertrokken.  Leraar Pieter Van Landeghem zal hun stage in verschillende distributiecentra en magazijnen begeleiden.

IMG_0251

Naast het standaard lessenpakket vormen de extra lessen Deens, koken, tiltechnieken, etiquette, wassen en strijken de basis voor het hele avontuur en dit samen met de opleiding heftruck, reachtruck, pallettruck en stapelaar.
Ook het werkplekleren bij Donaldson en ECS en de vijf weken voorbereidende individuele stage bij Mulder Natural Foods, OptimaT, Vandemoortele, Deceuninck, Fermette en G Snel vormden een uitgelezen voorbereiding.
In de Deense bedrijven zullen de leerlingen als volwaardige magazijnmedewerker hun vaardigheden en kennis in een andere taal en cultuur toepassen en uitbreiden. Daarnaast leren ze voor zichzelf zorgen en hun plan trekken.

Op de kalender staan tijdens de vrije momenten enkele activiteiten (concert dj Tiësto, bezoek aan Kronborg Castle, meet and greet met Selandia CEU, …) op het programma. Net zoals twee jaar geleden zullen we ook nu voor de Rode Duivels van op afstand supporteren.
Na de stage ontvangen de leerlingen, naast hun eerder verworven heftruckattesten en B-VCA, een bedrijfscertificaat en een Europass Mobiliteit. “De buitenlandse stage is een essentiële troefkaart voor de arbeidsmarkt”, beaamt Hans Maertens van VOKA (Twitter 5 aug 2015).  De ervaringen zijn dagelijks te volgen op http://7logdk7.blogspot.com en de Facebookpagina “7logistieksivi”.
Deze unieke kans is mogelijk dankzij de financiële steun van Epos , het nationaal agentschap dat instaat voor het programma “Erasmus+”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *