Fietsbieb geopend in Torhout

In de fietsbieb kan je tweedehandse kinderfietsen ontlenen. Je kunt er elke eerste zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur terecht en elke derde woensdag van 14 tot 16 uur. Je vindt de fietsbieb in de garagebox bij het Fietspunt aan het station.

IMG_4551

Ouders weten het al langer: een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. En al vind je op een rommelmarkt vlot een leuk vehikel, vaak komen er flink wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan…

Fietsbieb helpt …
Fietsbiebers hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets gebruiken. “Tweedehands, maar tiptop in orde. En is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje of een fiets met een hipper kleurtje? Dan mag je de gebruikte fiets gewoon inwisselen voor een ander exemplaar uit de fietsbieb. Een heel jaar lang! Zelfs veel langer, als je ook de volgende jaren fietsbieber blijft…”, zegt Elsie Desmet van Beweging.net Torhout.

Een Fietsbieber betaalt een jaarlijks fietsgeld van 20 euro. Wie echter een kinderfiets in goede staat aan de fietsbieb schenkt, krijgt in ruil een jaar fietsgeld. Bij het ontlenen van een fiets wordt 20 euro waarborg aangerekend. Die krijg je terug wanneer je de fiets weer inlevert

Gezocht: kinderfietsen!
Bij de start van het uitleenpunt in Torhout staan reeds fietsjes te blinken. Heb je zelf een degelijke kinderfiets staan, en je wil die aan de fietsbieb schenken geef ons dan een seintje via torhout@fietsbieb.be, of kom eens langs in de fietsbieb.

Gezocht: vrijwilligers!
Sleutel je graag én met kennis van zaken aan fietsen en wil je mee zorgen voor een ruim aanbod aan veilige kinderfietsen? Of zegt het je wel iets om de fietsbieb enkele uren open te houden? Wil je de fietsbieb mee promoten of heb je creatieve ideeën voor fietsvriendelijke activiteiten? Wil je mee ijveren voor fietsveilige wegen? … Neem dan contact op met de voorzitter van Beweging.net Torhout, Dirk Demoen,  mailto:demoen.dirk@skynet.be of meld je aan via het telefoonnummer: 0489/40 45 06.

Primeur!
Op www.fietsbieb.be kan meer informatie gevonden worden over de doelstellingen van de fietsbieb, waar je een fietsbieb vindt, wanneer je er terecht kunt,… Dankzij foto’s van de kinderfietsen die gedeeld worden, krijg je een beeld van het aanbod van de fietsbieb.

 

 

 

One thought on “Fietsbieb geopend in Torhout”

  1. Ik heb nog een kinderfietsje staan maar stuur is verroest banden zijn niet meer goed kunnen jullie deze nog gebruiken of doe ik hem beter weg naar het containerpark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *