Wandel mee en herdenk WO I via Door Vlaamse Velden op 19 en 20 augustus

Op vrijdag 19 augustus kan ook jij wandelend WO I herdenken. Vzw De Nacht organiseert een unieke tocht om de Eerste Wereldoorlog op sportieve wijze te herdenken: 100 kilometer langsheen de frontlijn.

Uiteraard zijn die inschrijvingen al binnen maar als omkadering zijn er nog drie wandeltochten: 7, 12 en 25 km met vrije start tussen 17 en 20.15 uur. Plaats van vertrek en aankomst: Campus Eureka, Rijselstraat 110 in Torhout. De 100 kilometer vertrekt klokslag 20 uur in groep.
Het vernieuwde parcours gaat langs Edewalle, Werken en Esen richting Diksmuide, om vervolgens via Klerken, Houthulst en Langemark, de richting Ieper en de slagvelden van W.O. I aan te doen. Blikvangers zijn: het kasteel en bos van Wijnendale, de vallei van de Handzamevaart en de Broeken van Esen, de Vredesmolen in Klerken, het bos en de begraafplaats van Houthulst, het Duits kerkhof van Langemark, Pilkem, de Ieperse binnenstad, de Menenpoort en stadswallen, Zillebeke met Hooghe Krater, Polygoon Wood en het Park van Zonnebeke, Tyne Cot Cemetery in Passendale en tal van kleinere oorlogsmonumenten.

Moereveldtocht op zaterdag 20 augustus

2MVT_mini

De naam zegt het al, het parcours is zo opgebouwd dat alle afstanden (behalve de 4 en 6 km) het Moereveldpad geheel of gedeeltelijk volgen. De 13 en 18 doen het complete pad, de 10 km een groot deel. Het centrale punt (en rustpost) is de kinderboerderij die uitzonderlijk van 8 uur open zal zijn tot 18 uur. De 10,13 en 18 km wandelen een gedeelte mee van de slotkilometers van de 100 km Door Vlaamse Velden, die vanuit Sint-Henricus aansluiten op het parcours van de Moereveldtocht. Er is een gratis bevoorrading en deelnemen kost slechts 1.50 euro. Plaats: Campus Eureka, Rijselstraat 110, Torhout. Start tussen 7 en 16 uur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *