Op 26 augustus Troubadours Live XL in Club de B

2 (1)

Troubadours Live is een muzikaal concept dat de Torhoutse jeugd uit de grond heeft gestampt. Elke laatste vrijdag van de maand laat het jeugdhuis hun publiek genieten van een of meerdere optredens. Deze zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Elektro, folk en metal zijn slechts enkele genres die hier al passeerden. “Iedereen heeft zijn eigen voorkeur van muziek,” vertelt Janne Lips, activiteitenverantwoordelijke van De Troubadour, “daarom zijn deze avonden het moment om op muzikaal vlak iets nieuws te ontdekken. We krijgen veel positieve commentaar. De mensen vinden het een tof concept en zijn blij dat wij de jonge muzikanten een kans geven om hun muziek te tonen aan een enthousiast publiek.”

2

Bij de editie van 26 augustus gooit De Troubadour het over een andere boeg. In samenwerking met Radar organiseren ze Troubadours Live XL. In tegenstelling tot de gewone uitvoeringen vindt dit niet plaats in het jeugdhuis zelf, maar in Club de B. De vrijwilligers betreurden het verdwijnen van Masters@Rock en kozen daarom voor een rockeditie. Vanaf 20 uur zullen Planet Prozac, The Progrerians, We’re Wolves en Tangled Horns het verlies van het voormalig Torhouts festival doen vergeten. “Voorlopig zien we het niet groot,” gaat Janne verder, “we willen er vooral een leuke avond van maken. Natuurlijk valt niet uit te sluiten dat het evenement in de toekomst verder zal groeien als blijkt dat het concept werkt. Het doet deugd te zien hoe we met tal van medewerkers zoiets kunnen organiseren. Iedereen draagt zijn steentje bij en samen met de lokale bands die komen, verdienen ze het om gesteund te worden. De afwezigen zullen ongelijk hebben!”

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *