Op woensdag 24 augustus niet de laatste Omloop van de Sparrestede!

Volop kermis in Torhout. Met de 16de Omloop van de Sparrestede staat toch nog een wielerwedstrijd op het menu. Waar is de tijd dat dorpen, gemeenten en steden voluit kozen voor een wielerwedstrijd als hoofditem op de affiche van de kermis?

IMG_8102

Door Eendracht Sterk met Johny Gryson als voorzitter pakt uit met de zestiende Omloop van de Sparrestede op woensdag 24 augustus. Dat is een wedstrijd voor elite zonder contract en beloften (U23) 1.12A. Het huidige bestuur bestaat uit Johny Gryson, Walter Defreyne, Gerard Deneweth, Wilfried Vanparijs, Roland Heindryckx, Gilbert Loose, Hubert Vandewalle en Etienne Vanreybrouck.

De koers start om 15 uur in de Aartrijkestraat 38 ( Brandweer- stadskantoor). In totaal zijn er 14 ronden van 9,1 kilometer, goed voor 127,40 kilometer.
Omloop: Aartrijkestraat 38, Rembertlaan, Oostendestraat, Karel de Ghelderelaan, Gitsstraat, Hertog van Arenbergstraat, Tinnenburgstraat, Kersouwkensstraat, Bosdreef, Ruitjesbosstraat, Ventweg Zuid, Keibergstraat, Sint-Jozefstraat, Bruggestraat, Vestingstraat en Aartrijkestraat.
Niet de laatste keer!
Op de vraag of het nu de laatste keer is dat de wedstrijd wordt verreden antwoordt voorzitter Johny Gryson negatief. “Al staan Walter Defreyne en ik er meer en meer alleen voor. Walter is er 75, ik ben de jongste in het bestuur met mijn zeventig jaar…Wij zorgen voor de sponsoring, het ronddragen van de affiches, het zoeken van de seingevers…”

IMG_8110
Problemen
“Als je weet dat ik met 70 jaar de jongste in het bestuur ben dan besef je ook wel dat er dringend vernieuwing nodig is maar die vinden we niet! De jeugd heeft blijkbaar geen interesse. We zijn dus op zoek naar actieve bestuurders en medewerkers!”
Nog zes koersen in Torhout
Ondertussen blijven er  nog zes koersen over in Torhout: ’t Hoge (organisatie Door Eendracht Sterk), Don Bosco (organisatie Wijnendale Sportief), Wijnendale (Wijnendale Sportief), twee wedstrijden  op het Rozeveld (Rozeveldcomité) en de wedstrijd in stad Torhout, de Omloop van de Sparrestede (DES).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *