Nieuw: de Woodland Cigar Club!

Misschien hebt U het zelf al gemerkt: sinds kort bestaat op Facebook een pagina specifiek gericht op sigarenliefhebbers uit het Houtland (en daarbuiten), de “Woodland Cigar Club”.

sigarenclub

Deze pagina werd opgezet na een toevallige ontmoeting in de barbershop “Haircrew” (Lichterveldestraat 39a1, Torhout). Barbier Kurt Deschacht en twee van zijn klanten Elewout Gelaude (sigarenkenner en zaakvoerder van tuinen Gelaude in Lichtervelde) en Tom Tesch (werknemer van Sadef in Gits en mede-uitbater van café Rozeveld) vonden elkaar in hun liefde voor de betere sigaar en een gemis hun hobby met lokale gelijkgestemden te delen. Het onderwerp kwam te sprake gezien Kurt al enige tijd  sigaren en bijhorende accessoires verkoopt in zijn zaak en in café-Feestzaal Rozeveld dit najaar een sigaren-degustatie-lounge genaamd “de Loge” officieel de deuren opent.

Samen met Valerie Dick (partner van Tom, sigarenliefhebster en uitbaatster van café-feestzaal Rozeveld, Rozeveldstraat 2, Torhout), Inge Malfait (mede-bezielster van “Salon & Barbershop Haircrew” en de vrouw van Kurt) en Damon Deschacht (ook “haircrewer”, zoon van Kurt en Inge, de webmaster van het project), besloten ze een facebook pagina op te zetten teneinde uitwisseling van informatie en vriendschappen tussen lokale sigarenfans te bevorderen.

Sigaar, hapje, drankje… 

Naast het delen van informatie, tips en opinies over (en foto’s van) sigaren en aanverwante onderwerpen is het ook de bedoeling om via WCC elk seizoen een sigaren-proeverij, met bijhorend hapje en drankje te organiseren. Na een succesvolle eerste tasting opgezet door het voltallige Haircrew -team (met een uiteenzetting door Elewout en bijgewoond door Tom) was immers duidelijk dat er veel vraag naar dit type activiteiten is. Allicht omdat een nobel (en op elk vlak vaak verrassend toegankelijk) product zoals een sigaar mooi kadert in het huidig zoeken van velen naar meerwaarde, “echtheid”, kwaliteit en onthaasting. Daarnaast is het mede door de verstrengende rookwetgeving steeds minder evident toevallig andere liefhebbers tegen het lijf te lopen. Het feit dat Elewout sinds kort de trotse eigenaar is van een gewezen boomkwekerij die uitermate geschikt is als locatie waar occasionele tastings kunnen doorgaan is in deze dan ook een schitterende meevaller.

Het “Woodland Cigar Club” online platform richt zich zowel op de beginnende sigaren liefhebber die de wondere wereld van de sigaar wel eens wil leren kennen, als tot de kenner die op zoek is naar nieuwe ervaringen of een ruime(re) sociale kring om ervaringen te delen. De oprichters nodigen dan ook iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen online of (waarom niet?) deel te nemen aan de eerstvolgende proeverij die eind oktober is gepland (details volgen op de “Woodland Cigar Club” Facebook pagina)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *