Donderdag In The Conche

9 Belgische DJ’s mixen muziek van 24 vestigingen uit 19 landen vanuit Torhout. Donderdag 9 juli staat aflevering twee op het menu.

DJ Jellousy die op donderdag 2 juli de spits afbeet tussen 18 en 18.30 uur. 

Barry Callebaut, ‘s werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten, zet de zomer kracht bij met het nieuwe concept IN THE CONCHE. Het concheren is één van de belangrijkste momenten tijdens het chocolade proces waarbij de verschillende ingrediënten – cacaoboter, cacao likeur, suiker en eventueel melkpoeder – samenkomen tot chocolade door middel van ritmische bewegingen van mengarmen. De duurtijd van het concheringsproces, de verhouding van de verschillende ingrediënten alsook de temperatuur hebben een impact op het finale product: heerlijke chocolade die je kan vinden in de retail of bij je lokale chocolatier, restaurateur of bakker.Het concheringsproces was dan ook de perfecte metafoor voor de nieuwe zomeractie. “Met IN THE CONCHE willen we onze medewerkers de mogelijkheid geven om hun favoriete liedjes te delen met hun collega’s maar ook extern met vrienden en familie. Met die inzendingen zullen we elke week een Belgische DJ – de Maître Concheur – een DJ mix laten creëren die de verschillende stijlen en invloeden van onze medewerkers in onze regio samenbrengt. In totaal zullen meer dan 4000 medewerkers uit 24 vestigingen in 19 landen kunnen deelnemen. Op die manier delen we onze passie, ons ondernemerschap en onze diversiteit met de buitenwereld. En dat alles vanuit mijn tuin in Torhout”, zegt Korneel Warlop, Corporate Communication Director EMEA bij Barry Callebaut.

9 Belgische DJ talenten zullen ook de kans krijgen om hun kunnen te tonen aan een breder publiek. “Door de corona crisis zijn veel zomerevents weggevallen en dus is onze agenda plots leeg. Dankzij Barry Callebaut kunnen we nu toch met onze passie bezig zijn én kunnen we zelfs voor een internationaal publiek optreden, online weliswaar. We probeerden zoveel mogelijk verschillende stijlen aan te reiken en tonen hiermee nogmaals aan hoe divers de scène van elektronische muziek in België is”, zegt DJ Lowie Trio, eveneens uit Torhout afkomstig en gekend van het lokale ROEST festival dat in september toe is aan de tweede editie.

“De coronaregels bij Barry Callebaut zijn – terecht – zeer strikt. Om die reden zullen we wellicht nog een tijdje van thuis uit moeten werken. Hierdoor moeten we creatief zijn en vooral beroep doen op ons lokaal Torhouts netwerk. Onze T shirts werden gedrukt bij R Dreams en de DJ booth werd gebouwd door Wim Sys. Met ook nog Lowie Trio en zijn netwerk van DJ’s uit de streek, maken we het mogelijk om vanuit Torhout een internationaal online event te organiseren”, besluit Korneel Warlop.

De DJ sets zullen elke donderdag om 18 uur via livestream te volgen zijn op YouTube en via de Facebook pagina IN THE CONCHE. Nadien zullen de sets herbeluisterd kunnen worden via Soundcloud. Alle geïnteresseerden kunnen dus de muzikale escapades van de Barry Callebaut medewerkers volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *