Een website voor, door en over Torhoutenaars

Torhout Vandaag

Patrick

Nog een website… De zoveelste, horen we jullie denken. Dat klopt maar we eigenen ons de pretentie toe om te zeggen dat deze website anders dan de anderen is en zal zijn. Torhout Vandaag moet uitgroeien tot dé website van Torhout. Niet op het vlak van hard nieuws maar wel op dat van wat leeft en smeult in Torhout. Hier zal je dus geen branden, ongevallen en diefstallen vinden maar we hebben wel aandacht voor sport, straten en wijken, cultuur, jeugd, winkels, verenigingen, bedrijven, horecazaken, actua, foto’s en oude foto’s, columns, kalenders en zelfs filmpjes.

Wie iets te melden heeft, kan dat. Winkels, horecazaken en bedrijven worden uitgenodigd om de site te ondersteunen. De bedoeling van de site is om Torhout economisch, sociaal en cultureel een duwtje in de rug te geven. Daarom leeft ook de idee om op korte termijn via de website de verkiezing van ‘Ambassadeur’ van Torhout op een aantal deelgebieden te organiseren. Dat moet het bindweefsel van Torhout versterken. Torhout Vandaag staat trouwens open voor alle nieuws: actualiteit, verenigingen die op zoek zijn naar vrijwilligers, leuke weetjes, winkels die nieuwe collecties presenteren, bedrijven die investeren, horecazaken die iets nieuws op de mark brengen… Elke Torhoutenaar kan en mag trouwens een bijdrage leveren. Nieuws aanbrengen kan, mag en moet en reageren op items kan ook. Torhout Vandaag moet een website worden om te koesteren, een website die een collectieve kracht vertegenwoordigt. Met andere woorden de perfecte aanvulling op de stadswebsite die er is voor de officiële mededelingen en waar je uitleg over de eigen organisaties en de werking van de stadsdiensten vindt. Overigens wil Torhout Vandaag ook wel een beetje het speelse geweten zijn van de stad. Daarom krijgen ook gastschrijvers het woord. Alleen zullen we het zeker niet kunnen. We rekenen daarom op de steun en inbreng van iedereen. Alleen op die manier kunnen we een website maken die oog heeft voor alles wat gebeurt in Torhout.

Samen kunnen we Torhout een nieuw elan geven. En als dat idealistisch klinkt dan is dat maar zo. In elk geval zal Torhout Vandaag een website door, voor en over Torhoutenaars zijn.

Patrick Demarest
Initiatiefnemer (Apriotief bvba)

2 thoughts on “Een website voor, door en over Torhoutenaars”

  1. Beste,
    Graag had ik geweten of er een 2de handswinkel is in Torhout?
    Misschien kan jij een antwoord geven.
    Alvast bedankt voor uw reactie.
    Greta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *