Hogeschool VIVES sluit zich aan bij actie #wantwijzijnhetwaard

Hogeschool VIVES heeft zijn aangesloten bij de actie #wantwijzijnhetwaard. Vandaag trokken meer dan 2 000 studenten en personeelsleden van alle hogescholen voor een massales naar het Martelarenplein in Brussel.
De les begon om 13.30u. en werd gegeven door VIVES-studente Jitske Durinck, één docent van Thomas More en financieel experts Pascal Paepen en Joris Hindryckx, algemeen directeur van VIVES. In alle hogescholen in Vlaanderen kon de les meegevolgd worden vanuit Brussel via een livestream. Wie er live bij wil zijn kon via ingelegde bussen tot in Brussel geraken.

“Zoals je weet hebben wij als hogeschool steeds meer studenten, maar ook steeds minder middelen”, aldus Joris Hindryckx, algemeen directeur van VIVES. “We komen geld tekort en je merkt dat. De symptomen zijn op iedere hogeschool in Vlaanderen zichtbaar: zieke docenten worden niet vervangen, stagebegeleiders zijn niet altijd beschikbaar, de aula’s en labo’s zitten overvol. Het is vijf voor twaalf, met andere woorden meer dan tijd voor actie. Tijd om onze stem te laten horen. De actie van alle Vlaamse hogescholen #wantwijzijnhetwaard is geen loze kreet. Dit is een duidelijk signaal dat het zo niet verder kan en dat is de boodschap die we aan de regering willen geven.”

In alle campussen van Vives werden vandaag de lessen vervangen door de massales die via de livestream te volgen was. Zo ook in Torhout.

IMGP7126 (Custom).JPG
IMGP7127 (Custom).JPG
IMGP7128 (Custom).JPG
IMGP7129 (Custom).JPG
IMGP7130 (Custom).JPG
IMGP7131 (Custom).JPG
IMGP7122 (Custom).JPG
IMGP7123 (Custom).JPG
IMGP7124 (Custom).JPG
IMGP7125 (Custom).JPG
IMGP7126 (Custom).JPG
IMGP7127 (Custom).JPG
(c) Apriotief bvba

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *