1 jaar Poer

Patrick Demarest

02/12/2020
horeca/toerisme

Het zal je maar overkomen: vol goede moed een nieuwe stap zetten in je leven, lees: restaurant Poer openen in Lichtervelde, en tijdens het eerste jaar al twee keer moeten sluiten...Dat overkwamen Torhoutenaren Kim Decock en Klaas Devriendt. Op zondag 8 november 2020 bestond Poer een jaar: een jaar om nooit meer te vergeten...

"We zijn gestart op vrijdagavond  8 november 2019", blikt Klaas Devriendt terug. "In 5 maanden en half hadden we het hele restaurant gestript en veranderd. En dan openden we de zaak, ook dat vroeg en vraagt heel veel werk en we werkten eigenlijk non-stop 7 dagen op 7. Op kerstavond, Kerst en oudejaar waren we open, klanten waren tevreden en wilden terugkeren. Maar dan kwam na vier maanden de eerste verplichte sluiting omwille van corona. En nu zijn we toe aan de tweede lockdown. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze vakantie wat vroeger te nemen."

Ook jullie pakken uit met take away maaltijden ter compensatie van de sluiting.

Klaas: "Inderdaad en dat loopt goed, je hoort ons niet klagen.  Je kan afhalen van woensdag tot en met zondag, van 11 tot 14 en van 17 tot 20 uur. Op zaterdag zijn we meestal volgeboekt."

"Voor kerstavond en Kerstmis en voor oudejaarsavond en nieuwjaarsdag zijn er speciale menu's voorzien."

Hoeveel mensen werken normaal gezien in Poer?

Klaas: "Kim en ik en twee vaste personeelsleden waarvan een in de keuken en een in de zaal. Daarnaast is er ook nog een afwasser. Allen zijn nu thuis in tijdelijke werkloosheid omwille van corona. Als het druk is, proberen we ze toch in  te schakelen."

Hoe blik je nu terug op het afgelopen jaar?

Klaas: "Het eerste jaar was geen jaar hé! De opstart van een zaak vraagt enorm veel energie, je neemt ook risico's want je koopt een bestaand restaurant en je verandert het totaal en dan maak je twee sluitingen mee. Het werd dus een heel bewogen jaar... Maar we blijven positief gestemd: de eerste maanden en de take away tonen aan dat mits veel werken, het restaurant een succes kan worden."

In Torhout zegt men: jammer dat Kim en Klaas niet in Torhout zitten...

Klaas: "We zijn hier heel tevreden in  Lichtervelde. En...het is ook zo ver niet. We hebben trouwens heel wat klanten uit Torhout. Onze ligging niet ver van de autosnelweg en de ruime parking zorgen ervoor dat onze verschillende lunchformules heel goed aanslaan."

Take away menu voor kerstavond en Kerstmis. Er is ook een menu voor kinderen. 
Meer info: https://restaurantpoer.be/