11 november herdenking in Torhout

Patrick Demarest

29/10/2021
Actua

Het Lokaal Bestuur Torhout en de Nationale Strijdersbond herdenken opnieuw 11 november. Op donderdag 11 november zal er een herdenkingsplechtigheid worden gehouden. Dit jaar kan dit weer met publiek.

(De laatste herdenking met publiek in 2019 verliep in zeer slechte weersomstandigheden.)


Om 10 uur start de viering in de Sint-Pietersbandenkerk, gevolgd door het Te Deum. De herdenking zal om 11 uur plaatsvinden aan het oorlogsmonument aan het oud vredegerecht op het Conscienceplein. Burgemeester Kristof Audenaert en voorzitter van de Nationale Strijdersbond Norbert De Cuyper zullen aanwezig zijn bij de kranslegging. Aansluitend is er een receptie voorzien in het Vrijetijdshuis.

Volgens schepen van Cultuur Lieselotte Denolf is deze herdenking een belangrijke traditie die we in ere moeten houden. "Onze voorouders hebben voor de zo belangrijke basiswaarden vrede, democratie en mensenrechten gevochten en er in vele gevallen het leven bij gelaten. Het is belangrijk om de herinnering aan deze helden en hun inzet in ere te houden."

In Wijnendale gaat de herdenking door op zondag 14 november om 9 uur. Deze zal gevolgd worden door een kranslegging van burgemeester Kristof Audenaert en voorzitter van de Nationale Strijdersbond Norbert De Cuyper.