2002: VLTI naar Roemenië en Canada

Patrick Demarest

25/05/2020
cultuur/onderwijs

De zesdejaars TSO Landbouw, Tuinbouw, Biotechnieken en Chemie van schooljaar 2001-2002 namen deel aan de wedstrijdFarmers @ Work”. Deze wedstrijd werd ingericht door VIB, het Vlaams Interuniversitair instituut voor Biotechnologie. Ze werkten samen aan een project rond Quinoa, een alternatief eiwitgewas. Ze behaalden de tweede prijs. De hele groep en de begeleiders mochten van maandag 1 tot vrijdag 5 juli 2002 op studiereis naar Roemenië.

(Foto 1: 6dejaars naar Roemenië)

(Foto 2)

Daags na hun thuiskomst uit Roemenië vertrokken Jonas Vanhevel uit Moere en Dries Jonckheere uit Sint-Andries voor zes weken stage naar Ontario in Canada. Jonas kwam terecht bij Henry Hofer in Brinston, bij de Saint Lawrence River. Hij en zijn vrouw Laurence hebben een modern melkveebedrijf met Ayrshire-koeien. Henry was daarenboven toen de voorzitter van de Canadese Ayrshire-vereniging. Zowel Henry als Laurence spraken naast Engels ook Frans en Schwyzerdütsch. Dries Jonckheere kwam 100 km zuidelijker terecht bij Dale Perry in Gananoque in een toeristische streek die bekend staat als de 1000 Islands, eveneens gelegen aan de Saint-Lawrence River. De landbouwactiviteiten zijn er beperkt tot gras hooien. Dries verhuisde na anderhalve week naar de melkveehouder Fred Berseth, schoonbroer van Henry Hofer.

Foto 3

Win een waardebon van 30 euro VLTI

Wie mensen herkent op een van de drie foto’s, stuurt een e-mail naar patrickdemarest@scarlet.be met als onderwerp 20 jaar buitenlandse stages en in de body de naam van wie je kent, welke foto en de positie waar die  persoon staat. Zet er ook je contactgegevens bij. Door lottrekking wordt een winnaar getrokken die een waardebon van 30 euro wint, geldig in de serres van het VLTI.