Adeline vecht terug

Patrick Demarest

20/10/2020
horeca/toerisme

Adeline Tapsoba, uitbaatster van Le Faso in de Hofstraat, is afkomstig van Burkina Faso. Dat land staat voor een grote humanitaire crisis, lees algemene hongersnood. Er is meer dan dringend hulp nodig. "Wij zijn vechters", zegt Adeline. "Daarom blijf ik ook vechten voor mijn zaak, Le Faso. Maar Burkina Faso kan het niet alleen aan. Er moet iets gebeuren!"

Adeline biedt nu Afrikaans eten aan.

Adeline: "In mijn land, Burkina Faso, is honger dodelijker dan het coronavirus . Eten vinden is daar veel belangrijker dan coronavrij blijven! Jammer genoeg weet ik ook nog van vroeger wat het is om geen eten te hebben. Er is een dodelijker virus dan corona en dat heet HONGER. Wij hebben vorig jaar in Le Faso Torhout een bruine neuzendag georganiseerd en hebben 10 families kunnen helpen met voedsel. Ik dank iedereen daarvoor. 10 families is misschien niet veel maar voor deze mensen betekende dat de wereld.... In november, organiseer ik opnieuw een bruine neuzendag. Ik hoop dat heel wat mensen ons steunen. Dit jaar sparen we voor een blinde dame met drie kinderen wiens man twee jaar geleden is overleden."

Take away WEND PANGA

"De lockdown voor de horeca is niet alleen een financiële ramp maar ook een mentale breakdown voor mij. Daarom wordt Le Faso Torhout een take away restaurant met Afrikaanse gerechten en Vlaamse stoverij en spaghetti. De Afrikaanse gerechten gaan uiteraard variëren."

Restaurant WEND PANGA is vrijdag, zaterdag en zondag open voor take away vanaf 18 uur. Nu vrijdag staat op het menu:  Mafé au poulet ( kip) met rijst of black eye beans sauce met palm oil met zoet aardappels frieten of met aloco ( plantin back bananen ). Wie geen Afrikaans lust kan ook spaghetti bolognaise bestellen. Het Afrikaanse gimbre sap is ook verkrijgbaar enkel op bestelling op 0471 44 65 79."
"Baraka (dank u in Burkina Faso)."