Alternatieve 1 meiviering

Patrick Demarest

29/04/2021
Actua

Ook dit jaar zal er geen 1 meioptocht zijn. Maar Vooruit wil de Dag van de Arbeid toch een speciaal tintje meegeven. 

(Ook dit jaar is er geen 1 meioptocht)

Ine Debruyne: "Al meer dan 130 jaar vieren socialisten 1 mei. Ook in Torhout kent het feest een lange traditie. Normaal komen we samen met onze leden en sympathisanten om bloemen neer te leggen bij het beeld ‘ode aan de Arbeid’ in de tuin van het CC de Brouckère, gevolgd door een muzikale optocht in de straten van Torhout."

Extra reden tot vieren

"Dit jaar hadden we een extra reden om te vieren, want het is onze eerste 1 mei onder de nieuwe naam ‘Vooruit’. Helaas kunnen we door de coronamaatregelen onze jaarlijkse traditie niet organiseren zoals we dat graag zelf willen.

"We willen als lokale afdeling wel verbonden blijven met onze leden. Onlangs trakteerden we hen nog op een ontbijt aan huis, om het een stukje goed te maken dat we elkaar door corona al veel te lang niet meer hebben gezien. Op 1 mei is het een vaste traditie dat we al onze leden een rode roos schenken. Dit jaar nodigen we hen uit om in de loop van de dag eens langs te gaan langs bij het beeld in de tuin de Brouckère, om er hun roos neer te leggen. Zo kunnen we elk in de eigen bubbel, maar toch samen, Torhout een klein beetje rood kleuren op onze feestdag."

1 mei is ook een strijddag, en daarbij horen ook de traditionele 1 mei toespraken. Dit jaar richt onze voorzitster zich via een digitale zoomsessie tot onze leden en sympathisanten.

Femke Verhoye "Vooruit, onze nieuwe beweging, wil de krachten bundelen met iedereen die – ook in Torhout- zijn stem wil laten horen. We nodigen iedereen uit om ideeën en creatieve oplossingen aan te brengen. Daar staat onze beweging voor: iedereen denkt mee, iedereen telt mee."

"Op 1 mei laten wij die stemmen, jullie stemmen, onze stemmen dan ook luider dan ooit horen. Wij willen dat er geïnvesteerd wordt in mensen en dat ze erop vooruitgaan. Met Vooruit bundelen we de krachten met jullie allemaal. Want als er één iets is dat we uit deze crisis moeten onthouden, is dat we elkaar nodig hebben. We kunnen samen vooruitgaan en van Torhout de beste stad van het land maken.”