'As I open my eyes' in cc de Brouckere

Patrick Demarest

13/10/2016
cultuur/onderwijs vereniging

Ciné Horizon is een project van MOOOV vzw, label voor wereldfilm, en Provincie West-Vlaanderen. Hierin wordt de kaart getrokken van 'films met zicht op de wereld'. In Torhout slaan TROSSO de Torhoutse raad voor ontwikkelingssamenwerking - samenwerkingsontwikkeling en Cultuurcentrum de Brouckere de handen in elkaar om een uitgelezen aanbod wereldfilm voor te stellen.  Wereldfilm brengt een betere zichtbaarheid van het Zuiden bij ons.

Drie films

filmeencc

Het Cc plant 3 films uit het aanbod van MOOOV die gedraaid worden op dinsdagavond. TROSSO staat hierbij telkens in voor een aangepaste omkaderingsactiviteit.
In samenspraak met TROSSO werd besloten volgende films te vertonen: 'As I open my eyes' die de publieksprijs won op het festival van Venetië en zich afspeelt tegen de achtergrond van de Tunesische revolutie. 'Magallanes', een Peruaanse sociaal-politiek thriller en 'Emergency Exit', een documentaire over kinderen in een vluchtelingenkamp in Kenia.

Op dinsdag 25 oktober om 20 uur staat als eerste MOOOVfilm 'As I open my eyes' geprogrammeerd.
Een wervelende, expressieve comming-of-age van regisseuse Leyla Bouzid (Tunesië) en winnaar van de publieksprijs op het jongste festival van Venetië.
TROSSO voorziet een infostandje in de hal met bio-dadels uit Tunesië.

Tickets bestellen kan online via www.ccdebrouckere.be of aan de balie van Cc de Brouckere, Aartrijkestraat 6, 8820 Torhout