Autobedrijf Decleir zwaaide Danny Decleir uit

Admin

18/09/2014
Bedrijf

"Renault for ever!"

Danny Decleir werkte eerst 25 jaar bij Decleir in Kortemark en daarna 15,5 jaar bij Decleir in de Oostendestraat in Torhout. Nu is er dus verdiende rust voor de 57-jarige Ichtegemnaar.

Decleir140918

"Op mijn zestiende werkte ik al aan Renaults", zegt Danny die gehuwd is met Viviane Degrendel. "Ik ben dat merk dus al die jaren trouw gebleven! Herstellingswerken, monteren en demonteren, remblokken steken, zeg maar het echte atelierwerk. Naar de keuring gaan met wagens kwam er ook bij. Computerwerk niet. Dat is mijn ding niet. De computer kan misschien wel een defect vaststellen maar het herstellen kan hij niet. Dat echte sleutelwerk is mijn dada. De job is sowieso veel veranderd in die veertig jaar. Ik heb nog de gloriejaren van de R4, de R6, de R8 en de R12 gekend. Stoppen doe ik nu met de Grand Clio. Eerlijk gezegd: vroeger was het plezanter werken aan auto's. Nu zit alles propvol. Er is een servopomp, een airco, airbags,... Je moet wel altijd iets afbreken om aan een ander onderdeel te kunnen werken."

Fietsen

Danny heeft een dochter, Deborah (34) en een zoon, Kenneth (31), en twee kleinkinderen. "Die komen uiteraard dikwijls bij ons aan huis", zegt Danny. "Nu ik met pensioen ben zal ik opnieuw wat meer fietsen en kunnen we misschien ook weer wat meer op reis gaan. Onze voorkeur gaat uit naar de zon. We zijn ooit eens gaan skiƫn maar toen bleek dat we geen berggeiten waren. Ik heb nu ook geen uitvlucht meer om het gras niet af te rijden... Ik wil vooral genieten en gezond blijven. De rest volgt. En ja, ik ga mijn bazen, goede bazen trouwens, en mijn collega's missen. Maar ik rijd met een Renault, dus gaan ze me nu en dan nog eens over de vloer krijgen voor onderhoud. Ook dat blijf ik zelf doen."

Als afscheidsgeschenk kreeg Danny een getekende remschijf en een monteur gemaakt uit auto-onderdelen en gereedschap vanwege Eddy en Geert Decleir.