Banken hondenloopweide weg

Patrick Demarest

06/04/2020
Actua straat/wijk

Het lokaal bestuur heeft beslist om de banken aan de hondenloopweide in het Ravenhofpark tijdelijk te verwijderen. Dit om samenscholing tijdens de coronamaatregelen te ontmoedigen.

De hondenloopweide in het Ravenhofpark is een populaire locatie bij hondenliefhebbers. Hoewel het binnen de huidige coronamaatregelen verboden is om samen te scholen, merkt de stad dat er vrij veel activiteit is op de hondenloopweide. Om te vermijden dat men gaat samenscholen rond de zitbanken, heeft de stad beslist om de banken tijdelijk te verwijderen.

De hond uitlaten mag, samenscholen niet

Met de hond gaan wandelen mag, en wordt zelf aangemoedigd, op voorwaarde dat je dit alleen doet, met gezinsleden (die onder hetzelfde dak wonen) of met ten hoogste één andere persoon van buiten je gezin (steeds dezelfde persoon, niet uit een risicogroep). Wandelen in groep is verboden. Respecteer ook steeds de sociale afstand (1.5 meter) van andere wandelaars.

De auto nemen om je hond uit te laten op een verder gelegen locatie is niet toegelaten. Verplaatsingen moeten maximaal beperkt worden.