Batjesfestival 16, 17 en 18 juni

Patrick Demarest

01/06/2023
Actua

De Batjes zijn bijna terug en dat in een volledig vernieuwd centrum. Dit jaar keert men op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni terug in de tijd naar Rock Torhout. Naast heel wat optredens en ontzettend veel randanimatie, gooien de handelszaken hun deuren open met tal van promo's en een fantastische spaaractie. Een overzicht van het programma.

Het Batjesweekend trapt men, zoals elk jaar, af met de Nacht van Vlaanderen op 16 juni. Dit jaar is de Nacht al toe aan zijn 42ste editie. De Nacht biedt 5, 10, 21 of 42 km lopen of 10, 21, 42 of 100 km wandelen. Inschrijven voor de 5 en 10 km lopen en de 10 en 21 km wandelen kan nog de dag zelf. Meer info: www.nvv.be


Heel wat optredens op de Mainstage én de Frontstage

 

Alle wegen leiden je naar de Mainstage en de Fronstage op de Markt, aan de achter- en de voorzijde van het Vrijetijdshuis. Op deze twee podia kan je tijdens het Batjesweekend genieten van heel wat optredens.

 

Mainstage, achterzijde Vrijetijdshuis

 

Vrijdag 16 juni:

·         19 uur: Retrofuncoverband

·         20.15 uur: Dries De Vis & De Belgen

·         22 uur: The Creative Commons

·         23 uur: DJ Pat Krimson


Zaterdag 17 juni:

·         17 uur: De KetnetBand

·         20 uur: U2be - The Belgian U2 Experience

·         22 uur: FENIX


Zondag 18 juni:

·         19 uur: Les Truttes

 

Frontstage, voorzijde Vrijetijdshuis

 

Zaterdag 17 juni:

·         14 uur: dansshow Effort

·         15.30 uur: dansshow TDF


Zondag 18 juni:

·         10.30 uur: aperitiefconcert Flexband Ambrosia

·         14 uur: dansshow TDF

·         15.30 uur: dansshow Effort

·         17.30 uur: prijsuitreiking spaaractie

 

Maar er is meer!

In de Oostendestraat geniet je van heel wat fantastische wagens tijdens de autoshow van onze Torhoutse garages. Nieuw dit jaar is de oldtimer- en tuningcarshow La Gasolina op parking Industrielaan, parking Ten Walle, in de Bruggestraat en in de Karel de Goedelaan op zondag 18 juni.


Tijdens het Batjesweekend kom je ook heel wat adembenemende mobiele acts tegen in het centrum, zoals de steltlopers Funky Fluo, muziekgroep de Caddy's, de Ganzenfanfare, T-Rex dinosaurussen, een suikerpoppenfee en nog zoveel meer!

In het Vrijetijdshuis op de Markt kan je van vrijdag 16 juni tot zaterdag 26 augustus terecht voor een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van Rock Torhout. Herbeleef de sfeer en de muziek van toen, snuister door contracten en eisen van de topgroepen, kies jouw 3 favoriete Rock Torhout-nummers en neem deel aan de Rock Torhout-wandelzoektocht doorheen de binnenstad.

Shop bij onze handelaars en maak kans op 101 prijzen!

 

Ga tussen donderdag 1 en zondag 18 juni shoppen bij de deelnemende Torhoutse handelaars.

Verzamel 5 stempels van 3 verschillende handelaars en ruil je spaarkaart op zaterdag 17 juni tussen 14 en 17 uur of op zondag 18 juni tussen 13 en 15 uur op onze stand bij het Vrijetijdshuis in voor een uniek Torhout Rockt-hoedje (zolang de voorraad strekt).

Uit alle ingediende spaarkaarten trekken we op zondag 18 juni om 17.30 uur op de Frontstage, aan de voorzijde van het Vrijetijdshuis, niet minder dan 101 winnaars die naar huis gaan met leuke prijzen geschonken door de deelnemende Torhoutse handelaars of Torhoutbonnen.

De hoofdprijs is een elektrische fiets ter waarde van 2.209 euro geschonken door RAIDA Torhout. Wil je kans maken op de hoofdprijs? Zorg dan dat je zeker aanwezig bent op de prijsuitreiking!


Parkeren tijdens de Batjes

Kom je met de auto?


  • Parkeer gratis en onbeperkt op parkings De Mast, Ravenhofpark, Guido Gezelle , De Gheldere of Ganzevijver.
  • Parkeer voor maximum 2 uren met je blauwe schijf op centrumparkings Hofstraat of Blekerij of stadsparking Station.
  • Parkings Industrielaan en Ten Walle zijn niet bereikbaar.

Tip: download de app 'Parkeren in Torhout'. Zo vind je makkelijk een vrije plaats.

Geen zin in parkeerstress? Kom met de fiets of te voet!