Bedenk een leuke naam voor het landschapspark!

Patrick Demarest

13/12/2021
Actua

Het landschapspark naast de Noordlaan krijgt stilaan zijn definitieve vorm. Voor het park zijn deuren opent in de lente van 2022, is het lokaal bestuur op zoek naar een leuke naam. En daar kan jij bij helpen!

 

Langs de Noordlaan vind je sinds kort een nieuw bufferbekken terug. Met dit bekken biedt het Lokaal Bestuur Torhout niet enkel een oplossing voor mogelijke wateroverlast in de regio. Het landschapspark is ook een nieuwe groene en rustgevende parel aan de rand van de stad waar jong en oud zijn hart kan ophalen.

Zo vind je naast het bekken wandel- en fietspaden, zitbanken en een multi-sport toestel terug. Heuveltjes in het midden van het park bereik je te voet of via een vlonderpad. En op de vogelspottoren zal je de fauna en flora in de buurt nauwkeurig in de gaten kunnen houden.

Dien jouw voorstel in!

Elke inwoner van Torhout kan deelnemen. Suggesties kunnen tot en met zondag 30 januari 2022 ingestuurd worden via het digitale formulier op www.torhout.be/landschapspark.  

Uit alle voorstellen worden de 3 meest originele namen anoniem geselecteerd door een jury.

Daarna krijgen alle Torhoutenaren de kans om op hun favoriet te stemmen. De naam die het meest in de smaak valt, wordt de nieuwe naam van het landschapspark!

Bedenker en stemmers worden beloond

De inzender van de winnende naam ontvangt een heerlijke geschenkmand vol met Torhoutse streekproducten. Ook uit alle stemmen worden enkele winnaars getrokken die een leuke prijs winnen!

Lees het wedstrijdreglement na op: www.torhout.be/landschapspark.

Dit project kwam er met de steun van Fluvius, het Agentschap Wegen en Verkeer en de provincie West-Vlaanderen en met subsidies van 'Natuur in je buurt!' van de Vlaamse overheid.