Begeleidingstrajecten voor Torhoutse ondernemers

Patrick Demarest

23/11/2021
Actua

Door de coronapandemie hebben veel Torhoutse ondernemers, en met hen de lokale economie, het moeilijk. Gezonde ondernemingen werden en worden geconfronteerd met omzetverlies door het wegvallen van hun afzetmarkt, door de verschillende verplichte sluitingen, door de e-commerce,… Het Lokaal Bestuur Torhout en Unizo Torhout vinden het belangrijk om de Torhoutse ondernemers in deze uitzonderlijke en uitdagende tijden individueel en op maat te begeleiden op vlak van marketing, sales, financiële kennis, digitalisering…

Het Lokaal Bestuur Torhout en Unizo Torhout slaan daarom de handen in elkaar en bieden begeleidingstrajecten aan op maat om de uitdagingen waarmee Torhoutse ondernemers geconfronteerd worden om te zetten in oplossingen.


Tanja Werbrouck van het bedrijf CLPT: "Als groeiende KMO zaten we met heel wat vragen welke richting we uit moesten. Veel ideeën, maar wat is haalbaar? Is er marge om personeel aan te werven, extra machines te kopen,…? Wij kozen voor het traject 'Strategie en groei'. Het heeft ons geholpen om de juiste beslissingen te nemen."


Lander Moenaert van Sherlock: "De horeca had het de voorbije maanden zeer zwaar. Ik zal graag deelnemen aan dit project en laat me inspireren door het individueel begeleidingsproject. Hierdoor kan ik mij onderscheiden van andere horecazaken."


"Als burgemeester vind ik het zeer belangrijk dat ondernemers niet alleen gesteund worden met maatregelen, maar dat ze ook blijven investeren in hun zaak. Kennis opdoen en inzichten verwerven is essentieel om verder te gaan en te groeien. Het lokaal bestuur wil ondernemers die zich laten begeleiden financieel steunen door een deel van de begeleiding terug te betalen", Aldus burgemeester Kristof Audenaert.


Ondernemers die een begeleidingstraject volgen, krijgen 50 % van de deelnameprijs terugbetaald van het lokaal bestuur. Een terugbetaling aanvragen is simpel:


  • Meld je vóór 30 juni 2022 aan bij economie@torhout.be met een duidelijk omschreven begeleidingsvraag.
  • Na voltooiing van het begeleidingstraject wordt 50 % van de kosten van de begeleiding terugbetaald.
  • Meer info aanvragen via: economie@torhout.be