Bekomen van de top

Patrick Demarest

29/01/2016
foto's

Nu Filip Meulemeester en Tanja Werbrouck enkele dagen terug zijn van Ecuador gaat het dagelijkse leven opnieuw verder. Toch kijken de twee tevreden terug op een intense en indrukwekkende tiendaagse.  Filip en Tanja steunden samen met acht andere ondernemers niet alleen de Ecuadoraanse boeren maar verlegden ook hun grenzen door de niet te onderschatten beklimming van de Cayambe vulkaan.

trias trail ecuador LF © pascale vandewalle _40R5065_groep_quinoa_coprobich_cheque

Aldus Tanja: "We moesten echt klimmen en klauteren tussen bulten ijs, springen over kloven en klimmen in de sneeuw. We hebben 1200 meters overbrugd in meer dan 7 uur, dat kan dus wel tellen! "
Na zes maanden trainen, voelt de beloning voor Tanja fantastisch.
Ook voor Filip was het een hele belevenis. Trots als een pauw zien we hem op de top.

trias trail ecuador LF © pascale vandewalle _40R7103_filip_cayambetrias trail ecuador LF © pascale vandewalle _40R7172_tanja_cayambe
Dat de tocht ook moeilijke momenten met zich meebracht is vanzelfsprekend. De laatste loodjes wogen het zwaarst.
Tanja vertelt over de laatste twee uur: "Ik kon niet meer, ik was volledig uitgeput en er kwam precies geen einde aan. Ik heb vroeger al serieus op karakter gewandeld maar dit was toch de ultieme test. Stap voor stap, bereikten we met onze groep dan toch de eindmeet. Het enige waar ik dan nog zin in had was een tas warme soep en een bed. Maar de voldoening was groot! Het was een onvergetelijke ervaring geweest, met een  super toffe groep!"

Wie zelf op het punt staat om een gelijkaardige tocht te maken mag zeker eens langs gaan bij lingerie Tanja en optiek Meulemeester, zij kunnen u een berg raad geven als ervaringsdeskundigen!

Foto's van Pascale Vandewalle