Belgische Kampioenen Torhoutse Zwemclub Thor gehuldigd

Patrick Demarest

18/09/2022
vereniging

Op zaterdag 17 september werd de Torhoutse Zwemclub Thor in het stadskantoor ontvangen voor de huldiging van maar liefst 4 individuele Belgische Kampioenen en 2 estafetteploegen die Belgisch goud hebben behaald.Levi Kindt uit Torhout won eind juli in Antwerpen 3 Belgische titels bij de 15-jarigen:

Belgisch kampioen 200m vrije slag, 200 m wisselslag en 400m vrije slag. Hij werd onlangs uitgenodigd voor de nationale ploeg, een bewijs dat hij stilaan beschouwd wordt als één van de grote beloften in het Belgisch zwemmen.

Jerome Vandekerkhove uit Brugge werd Belgisch kampioen op de 200m wisselslag bij de 12-jarigen. Hij koos dit jaar, samen met zijn zus, voor de Torhoutse zwemclub omwille van de goede werking en toffe sfeer binnen de club.

2 estafetteploegen

Louise Lammens (Torhout), Juliette Vandekerkhove (Brugge), Chloë De Bruyckere (Veldegem) en Lieze Desmet (Veldegem) behaalden een gouden medaille op de 4 x 100m vrije slag bij de 11-12-jarige meisjes voor teams uit Gent, Antwerpen, Luik,….

Liam Kindt (Torhout), Jerome Vandekerkhove (Brugge), Mary Lammens (Torhout) en Lieze Desmet (Veldegem) behaalden eveneens goud op de 4 x 100m vrije slag gemengd 11-12-jarigen.