Biscuits Dupon investeert verder in Torhout

Patrick Demarest

24/09/2024
Bedrijf

Op de site Ringaert in Torhout bouwde Biscuits Dupon het nog braakliggende gedeelte van zijn grond vol om een sandwichwafelbakkerij te installeren. Dit in het kader van product diversificatie.

(Achterzijde)

CEO Dick D’Hoore: “Vanaf oktober, als de ruwbouw en de vloer volledig af is,  starten we met de opbouw van de gehele bakkerij met een volledig nieuwe lijn voor “wafers”. Het betreft wafeltjes waar ze ijs tussen steken. Naast de traditionele hoorntjes boren we hiermee een ander segment in de markt aan.”

“De lijn zal in totaal iets meer dan 150 meter lang zijn en tot 1500 kg product per uur bakken.

Opstart van de afdeling zal gefaseerd gebeuren vanaf januari in 1 ploeg en dan worden opgeschaald naar 3 ploegen.”

“We hebben toch even nagedacht of we in Torhout zouden investeren of niet want de loonkosten in België blijven erg hoog. Maar…we zijn van West-Vlaanderen en voelen ons goed hier in Torhout dus blijft D’Hoore Group en Biscuits Dupon Torhout investeren in de lokale verankering. Al is de zoektocht naar personeel een serieus moeilijke opdracht.

Productieleider, operatoren, inpakkers…

“Vanaf nu zijn we dus op zoek naar nieuw personeel: productieleider, mixbereiders, operatoren, technici en inpakkers. Mensen die in een drieploegensysteem gaan werken. Maar onze sector is seizoensgebonden: zo hebben we van januari tot eind september veel mensen nodig, daarna minder.”

(Rechts werd dus het nieuwe stuk aangebouwd)

Wereldmarktleider

Met 1000 man personeel en 13 verschillende vestigingen over heel de wereld is D’Hoore Group wereldmarktleider op vlak van ijshoorntjes, verpakkingen en machines.

“We kochten onlangs nog drie productiesites in de USA over, in Wisconsin, Ohio en Pennsylvania.

Het betreft hier de productie van hoorntjes, wafels, verpakkingen en machines, een overname die dus op groei gericht is. De uitbreiding in Torhout is meer op diversificatie van ons productaanbod gericht. Dat alles moet ervoor zorgen dat de omzet van de groep op wereldvlak op 2-3 jaar tijd verdubbeld wordt. Dit jaar kenden we al een significante groei in de groep terwijl België stabiel bleef. Maar Torhout vertegenwoordigt geen 10% meer van de hele omzet van de groep. We zijn onder andere actief in de USA, Torhout, Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland, Marokko, Brazilië en Columbia en kunnen dus wat economische schokken en slechte zomers hier en daar opvangen.”

Biscuits Dupon Torhout wordt geleid door Dick D’Hoore (CEO), Dick D’Hoore jr. (financieel directeur/ CFO) en Dean D’Hoore (operationeel directeur/ COO).