Bladkorven

Patrick Demarest

06/10/2020
Actua

De herfst laat zich reeds goed voelen. De dagen worden korter en het kwik begint 's nachts te flirten met het vriespunt. De natuur maakt zich klaar voor de komende winter. Voor de vele straatbomen wil dit zeggen dat ze hun bladeren laten vallen. De komende weken zal het Lokaal Bestuur Torhout extra aandacht besteden aan het opruimen van het dik bladertapijt dat de straten bedekt.

Uiteraard vallen bladeren van stadsbomen ook in private tuinen. Die bladeren zijn een geschenk uit de hemel voor elke tuinier. Als mulchlaag houden ze niet alleen het onkruid tegen. Ze beschermen je planten ook tegen nachtvorst en op de composthoop zorgen ze voor kwaliteitscompost.

Bewoners die hun tuin liever bladvrij houden, kunnen met de opgeruimde bladeren terecht in de vele bladkorven die door het lokaal bestuur in de straten gezet werden. De korven worden regelmatig geledigd en blijven staan tot alle bladeren van de bomen gevallen zijn.

"Vele buurtbewoners helpen onze medewerkers bij het opruimen van de afgevallen bladeren van onze straatbomen. We willen hen hierin ondersteunen door bladkorven te voorzien in hun buurt. Stond je er al eens bij stil dat je deze bladeren misschien ook wel goed kan gebruiken in jouw tuin? Dus misschien moet je ze dit jaar eens lekker laten liggen", vertelt Elsie Desmet, schepen van natuur en groen.

 
Het plaatsen van extra bladkorven kan aangevraagd worden via info@torhout.be of telefonisch via 050 21 38 41. Ook volle bladkorven kunnen via die kanalen gemeld worden.
De korven zijn enkel bestemd voor bladafval. Op plaatsen waar er misbruik vastgesteld wordt, worden ze verwijderd.