Brilart verhuist naar 'De Kaasbolle'

Patrick Demarest

20/07/2016
winkel

Misschien was het even schrikken toen het volgende bord opdook aan het raam van Brilart: Handelsruimte te huur...Nog een zaak die Torhout verlaat? Nee hoor, Brilart verhuist gewoon dichter naar het centrum en naar de overkant. Naar de nieuwbouw waar vroeger De Kaasbolle was. Die gelegenheid neemt zaakvoerder Dimi Degezelle te baat om uit te pakken met een totaal nieuw concept.

IMG_6777

"Eind november, begin december verhuizen we naar het begin van de Rijselstraat", zegt Dimi Degezelle. "Onze huidige locatie huren we, de handelszaak die opgetrokken wordt op de gronden van de Kaasbolle en Drie Boertjes Kaas, kopen we. Een wereld van verschil uiteraard. Bovendien schuiven we wat meer op naar het centrum van Torhout en verhoogt onze visibiliteit. Met Parking Deprez net om de hoek zitten we ook op dat vlak goed."

Brillen zijn fun!
"De zaak wordt opgebouwd vanuit een belevingsconcept: een bril kopen wordt een zaak van beleven en sfeer. Zo zal elk merk gepresenteerd worden op een eigen manier. Wanden met mos, steen, water, hout...Er komt zelfs een ingeplugde gitaar aan de muur te hangen! Maken we nu gebruik van foto's van de klanten dan worden die vervangen door een videowall van 3,70 meter lang op 2 meter hoog. Daar worden al onze klanten op vertoond. Er komt een leuke bar met een baristatoestel, een  krijtwand voor de kinderen en een sportwand met sportbrillen. Daar hoort ook een fiets bij zodat we de juiste positie van de fietser op de fiets kennen en bijgevolg ook van zijn bril. Klanten gaan de oogmetingen die ze ondergaan perfect kunnen volgen en we dokteren aan een systeem dat klanten van thuis uit perfect kunnen zien wat we in aanbieding hebben. Tot slot willen we ook uitpakken met thema-avonden."

Persoonlijkheid
"Brilart moet een persoonlijkheidscentrum worden waar iedereen zo binnen en buiten kan lopen. Wij begeleiden de klant naar de aankoop van de voor haar of hem ideale bril. We blijven dan ook een heel breed gamma van brillen aanbieden zodat iedereen zijn gading bij ons vindt. Tezelfdertijd pakken we ook uit met de gepersonaliseerde exclusieve brillen. Zo gaan we houten brillen zelf samenstellen, op maat gemaakt en met de handtekening van de klant... Zo kan iedereen in de toekomst over zijn persoonlijke bril beschikken."
Werk op de (brillen)plank dus voor Dimi en zijn team.