Buitenklas in Eureka

Patrick Demarest

02/10/2020
cultuur/onderwijs

Lesgeven kan ook anders, dat bewijst atheneum Eureka uit de Rijselstraat 110 in Torhout. De kracht van welbevinden in een mooie mix met de kracht van het leren. De middelbare school op campus Eureka zet zo haar visie op veerkrachtig onderwijs om in een concrete aanpak.

“Dankzij het mooie weer in september konden we opnieuw de schoolmuren doorbreken en optimaal gebruik maken van de buitenklassen”, vertelt Ilse Coucke, directeur. Onderzoek toont aan dat leerlingen die buiten les hebben enthousiaster zijn, meer zelfvertrouwen hebben en minder stress ervaren. Leerlingen en leerkrachten zijn eensgezind, buitenklassen = doen! Iedereen kijkt hoopvol uit naar droge herfstdagen om terug naar buiten te trekken.

“Nu is het buiten les krijgen vooral fijn omdat ik mijn mondmasker kan afzetten, maar ook vorig schooljaar al had ik soms les Nederlands in buitenklas ‘de carport’ en trokken we voor zedenleer vaak naar de buitenklas in de patio langs het leercentrum, onze studiezaal. Toch blijft mijn favoriete buitenklas ‘de bijenkorf’ tussen de sporthal en de waterpoel in de Whattytoop!, getuigt Emma Geldhof, leerling uit 4 bedrijf en organisatie (handel).  

Zie meer over Eureka:  www.go-eureka.be