Buitenspeeldag op 19 april in provinciedomein d'Aertrycke

Patrick Demarest

06/04/2023
jeugd

Op woensdagnamiddag 19 april gooien alle kinderen hun huiswerk aan de kant en trekken ze naar buiten voor de Buitenspeeldag! Van 13 tot 17 uur zijn alle kinderen, samen met hun (groot)ouders, welkom aan het nieuwe speelbos in het provinciedomein d'Aertrycke.

Provinciedomein als kinderparadijs

Het grote provinciedomein d'Aertrycke is voor vele gezinnen al jaren de favoriete plaats om van de buitenlucht te genieten. Ook kinderen kunnen er hun hartje ophalen. Juist voor hen is er aan de kant van Wijnendale een speelbos geplant. De opening van deze grote speelzone, geïnstalleerd door de Provincie West-Vlaanderen, is absoluut de kers op de taart. Dit geheel zetten we op Buitenspeeldag in de spotlights met heel wat activiteiten en workshops.

Speelaanbod van jewelste

Op woensdagmiddag 19 april valt er héél wat te beleven. Er zijn springkastelen en opblaasattracties en je kan mee soep maken. Je kan samen met de andere kinderen een dorp opbouwen onder leiding van twee acteurs of je kan je uitleven op speelgoedtractors. Ga mee met de gidsen van Natuurpunt op zoek naar verschillende organismen. Misschien maak jij wel het mooiste weefsel tussen de bomen?

Eten en drinken

Bij aankomst kan je een stempelkaart ophalen aan de ingang. Bij de begeleide activiteiten kan je je kaart laten afstempelen. Heb je vier stempels? Dan kan je genieten van een gezonde snack aangeboden door Tordale. Waterflessen kunnen gratis gevuld worden. Voor de liefhebbers van een drankje zal er ook een bar aanwezig zijn op het terrein.

Kom met de fiets!

"Kinderen en jongeren aanzetten om buiten te sporten en te spelen op een bijzonder mooie locatie, zijn twee vliegen in één klap", zegt schepen van sport Rita Dewulf. We raden iedereen aan om met de fiets te komen. Via de Groene 62 kan je de doorsteek maken naar het provinciedomein. Er zullen voldoende fietsparkeerplaatsen voorzien worden.

Wat valt er te beleven?

  • Leef je uit op de springkastelen en opblaasattracties.
  • Knutsel sleutelhangers.
  • Kook op open vuur.
  • Bouw een dorp onder leiding van twee acteurs.
  • Leef je uit op speelgoedtractors.
  • Ga op ontdekking in de wondere wereld van ridders en jonkvrouwen.
  • Ga samen met de gidsen van Natuurpunt op zoek naar verschillende organismen.

Verzamel stempels!

Bij aankomst kan je een stempelkaart ophalen aan de centrale tent. Bij de begeleide activiteiten kan je je kaart laten afstempelen.

  • Heb je vier stempels? Dan krijg je een gezonde snack aangeboden door Tordale.
  • Dien je je stempelkaart daarna in aan het centrale punt? Dan maak je nog eens extra kans op een buitenspeelpakket!