CD&V Torhout: nieuw logo, nieuwe mascotte en nieuwe acties

Patrick Demarest

07/02/2021
vereniging

CD&V Torhout pakte op zaterdag 6 februari, bij monde van CD&V Torhout boegbeeld burgemeester Kristof Audenaert, CD&V Torhout voorzitster Hilde Stockman en CD&V Torhout fractievoorzitter Pieter Billiet, uit met een persconferentie in het Diocesaan Dienstenhuis Groenhove waar een nieuwe mascotte, logo en acties werden voorgesteld.

(V.l.n.r.: burgemeester Kristof Audenaert, voorzitster Hilde Stockman en fractievoorzitter Pieter Billiet.)

Kristof, Hilde en Pieter: "We willen onze dynamische werking verdere uitstraling geven door een nieuwe huisstijl. Daarnaast gaan we met onze mascotte ‘Tor’ onze acties vanuit de partij extra onderstrepen. We willen ons zo engageren om verder de brug naar de Torhoutenaar te maken en te luisteren. Één van onze absolute prioriteiten van de CD&V leden en het bestuur."

"Met deze nieuwe huisstijl willen we de dynamische, participatieve en enthousiaste houding van onze partij verder doortrekken. We willen als bestuursploeg en als partij tonen dat wij allen van Torhout houden, en onze acties kaderen in een warm hart voor Torhout, de Torhoutenaren..."

"Voor deze huisstijl en mascotte uitwerking hebben we een traject doorlopen samen met het bureau Liquid Society. Naast inbreng van eigen partijleden werden ook Torhoutenaren gehoord naar hun visie, hun ideeën naar uitstraling die we vanuit onze warme partij naar buiten kunnen overbrengen. Het werd een participatief traject met een mooi resultaat."


“Tor Graag Traag”

"Samen met onze mascotte ‘Tor’ willen we onze diverse acties vanuit de partij verder in de kijker plaatsen."

"Maak kennis met Tor. Tor is allemansvriend. Een sympathieke spreekbuis met het hart op de juiste plaats. Warm en open. Bereikbaar en toegankelijk. Tor informeert, motiveert, inspireert, steunt, luistert en voelt met je mee. Tor houdt van alles en iedereen. Tor houdt van Torhout Maar vooral... Tor hout van jou"

Verkeersveiligheid

"De eerste actie die Tor’ zal uitrollen is het streven naar meer verkeersveiligheid. We merken uit de recente cijfers vanuit de verkeerstellingen dat er vaak te snel gereden wordt in de Torhoutse straten. Helaas merken we vaak zelfs extremen op, auto’s die aan een onverantwoorde snelheid door een straat van 50km/u rijden."

"Dit is een terechte bezorgdheid van de vele bewoners. Voor onze partij is dit één van onze streefpunten. Onze schepen Elsie Desmet zet hier werkelijk haar tanden in, maar het heeft uiteraard veel te maken met eigen bestuurdersverantwoordelijkheid."

"Dit is dus ook een bezorgdheid van ‘Tor’. Tor zal zijn intrek nemen deze week in de straten waar de snelheidsinformatieborden werden geplaatst door het lokaal bestuur in enkele voortuinen. Dit met de duidelijke oproep “Graag Traag”!"

"Om de bestuurders extra te sensibiliseren willen we vragen aan het bestuur om naast deze digitale meetborden, de resultaten kenbaar te maken in die straat. Dit vanuit een positieve insteek. Borden die na een meting weergeven hoeveel wagens zich aan de gepaste rijsnelheid hebben gehouden tijdens de meting. Dit kan misschien in een gepaste campagne vanuit de Save-Werkgroep."

"Samen met Tor willen we er naar streven dat 95% van de gecontroleerde voertuigen voldoet aan de rijsnelheid.  We ambiëren 100% maar helaas moeten we realistisch zijn dat enkelingen wellicht hier toch hun laars zullen aan lappen. Toch is elke 1% er één te veel! Tor zal de snelmetingen in 2021 strikt opvolgen, 1 jaar lang. Nadien zal onze mascotte Tor de veiligste straat van Torhout gepast in de kijker plaatsen