Centrum voor dagverzorging 'de Oase' sluit de deuren

Patrick Demarest

29/10/2020
Actua

Zoals velen in onze maatschappij, wordt ook het centrum voor dagverzorging 'de Oase' geconfronteerd met CoVid-19. Omwille van 2 besmettingen bij gebruikers en 1 besmetting bij een personeelslid, werd beslist om het centrum te sluiten. De sluiting loopt al zeker t.e.m. 11 november.

 

De gebruikers van het dagverzorgingscentrum behoren tot een bijzonder kwetsbare groep. De gebruikers kunnen ontvangen in de meest veilige omstandigheden is onze grootste bekommernis. Na vaststellen van 3 besmettingen (1 werknemer en 2 bewoners) werd dan ook onmiddellijk beslist om de deuren te sluiten. De gebruikers worden persoonlijk gecontacteerd en waar nodig zal er bijstand voorzien worden (bv warme maaltijden of gezinszorg).

We volgen de situatie uiteraard op de voet op. Van zodra er zicht is op een heropening, zal hierover gecommuniceerd worden.

Met de nodige voorzichtigheid kunnen we meedelen dat er bij de vaste bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Augustinus op vandaag geen besmettingen zijn vastgesteld.