Cursus ecologisch tuinieren

Admin

04/09/2014
Actua

VELT Licht Ter Velde (Torhout en Lichtervelde) organiseert in samenwerking met stadsbestuur Torhout een cursus "Ecologisch tuinieren in de moestuin".

Deze loopt over 5 avonden met een zee aan informatie. De cursus is doorspekt met gegevens uit meer dan 35 jaar ervaring, met veel foto's en zelfs filmpjes. Wij bespreken de basisprincipes van het biologisch tuinieren maar ook de specifieke teelt van 22 groenten. De integratie van de moestuin in de siertuin komt aan bod met af en toe een knipoog naar de kruidentuin.

Wil je ecologisch tuinieren? maar weet je niet hoe er aan te beginnen? Tijdens de cursus komen alle aspecten van het moestuinieren aan bod: aanleg en inrichting, vruchtwisseling en het tuinplan, hoe en hoeveel bemesten, nuttige werktuigen en hoe ze gebruiken, hoe de moestuin onkruidvrij houden, ziekten en plagen … . De teelt van de meest courante groenten wordt uitgebreid toegelicht. Zowel de beginnende, als de doorwinterde tuiniers kunnen heel wat bijleren tijdens deze 5-delige lessenreeks. De eerste les vond op 3 september plaats maar inschrijven kan nog.

Wanneer: Woensdagavonden 10/9, 17/9, 24/9 en 1/10/2014 om 19u.30
Waar: Cultuurcentrum De Brouckere in Torhout

Info bij Christine Demuynck ; cdemuynck@skynet.be of 051/656466