Cursus natuurgids in Torhout

Patrick Demarest

07/07/2021
vereniging

Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. Van 2 oktober 2021 tot en met 22 oktober 2022 organiseert Natuurpunt een cursus natuurgids in Torhout.

Inhoud

In de cursus Natuurgids werk je rond een brede waaier aan thema’s. Je ontdekt hoe dieren, planten en landschappen samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en groepen gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen en bezoek je natuurgebieden in de buurt.

De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies zijn. De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in ieder seizoen leert kennen. Na je eindopdracht ontvang je het getuigschrift van Natuurgids. Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN behalen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

De cursus Natuurgids is intensief en vereist een zeker niveau van engagement, maar je wordt beloond met een verrijkende nieuwe hobby en kennis voor het leven.

PRAKTISCH

Zowel de theorie- als de praktijklessen vinden plaats op zaterdagvoormiddag van 9 tot 12 uur. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. De eerste bijeenkomst is op 2 oktober 2021 en de afronding is op 22 oktober 2022

Kort voor de start van de cursus ontvang je het gedetailleerde programma via mail.

02/10/2021 tot en met 22/10/2022
Afspraakplaats: cc de Brouckère
Aartrijkestraat 6, 8820 Torhout