Dag van de compostmeester

Patrick Demarest

07/06/2018
Actua

Op zaterdag 9 juni is het opnieuw 'Dag van de compostmeester'. Traditiegetrouw zijn de Torhoutse compostmeesters terug present met een stand op het recyclagepark, Atelierstraat 21. Het thema dit jaar is "Compost, jouw smaakmaker".

Op zaterdag 9 juni, moet je tussen 10 en 14.30 uur in het Torhoutse recyclagepark zijn. N.a.v. de 'Dag van de compostmeester' valt er één en ander te beleven.

 Inzage 'Het Restjeskookboek' - Beperk voedselverlies
In 'Het Restjeskookboek' vind je allerlei creatieve recepten waarmee je voedselverlies in de keuken tot een minimum beperkt. Je ontdekt er recepten, samen met tips en variaties, die je helpen om in een handomdraai met kastoverschotjes en keukenrestjes een heerlijk nieuw recept op tafel te toveren. Als je kookt met restjes spaar je niet alleen centen. Tegelijk beperk je het verbruik van water, grondstoffen en energie. Je belast de natuur minder, je verlaagt je CO2-uitstoot en je verkleint je ecologische voetafdruk. Niets dan voordelen dus. Red de restjes? Gewoon doen!

Het boek is te koop via http://www.vlaco.be/publicaties/het-restjeskookboek.

 Gratis set scheurkaarten met recepten
Iedere bezoeker kan een gratis set met 4 recepten uit 'Het Restjeskookboek' krijgen. Het zijn niet zomaar receptenfiches, maar tegelijkertijd ook uitnodigingen om naar vrienden of familie te sturen. Want van gerechtjes van overschot deel je het genot!

Gratis tuinhandschoenen
Voor de eerste 50 bezoekers ligt een gratis paar tuinhandschoenen klaar met de opdruk 'Ik draag compost op handen' (1 per gezin).

 'Red-de-restjes-spel'
Om het gesprek rond voedselresten op gang te brengen, werd een spel ontwikkeld. Speel zeker mee, want de winnaars van iedere spelronde krijgen een leuke en nuttige attentie van de milieudienst!

Leer meer over de houdbaarheidsdatum
Niet alle producten zijn vervallen na de houdbaarheidsdatum. Via de gratis flyer leer je hoelang je wat kan bewaren en leer je het verschil tussen "ten minste houdbaar tot" en "te gebruiken tot".

Gratis tipboekje
Het tipboekje bevat eenvoudige en soms niet voor de hand liggende ideeën over wat je kan doen met overschotjes. Het verschil tussen de TGT en THT-data komt weer aan bod en je kan er enkele simpele maar overheerlijke recepten in terugvinden.

Gratis proevertjes
Onze compostmeesters zorgen ook dit jaar weer voor lekkere stukjes broodpudding!

 

 

Laat je inspireren tijdens de 'Dag van de compostmeester'. Er is heel wat lectuur die je na je bezoek gratis kunt meenemen:
-folder "Voedselverlies? Lekker niet!
-folder "5 lekkere recepten met oud brood die iedereen moet kennen!"
-recepten "Pesto van radijsjesloof", "Hartige broodpudding", "Erwtenpesto" en "Broodballetjes"
-folder "Hoe bewaar je thuis je groenten en fruit het langst?"
-folder houden van kippen -brochures thuiscomposteren
-brochures compostgebruik
-brochure "Voedselverlies…en wat u er zelf kunt aan doen"
-folder composteren in een vat
-folder composteren in bakken
-folder compostgebruik

 Interesse om een compostvat aan te kopen?

Tijdens 'Dag van de compostmeester' kun je een compostvat aankomen met 5 euro korting.