Dag van de Jeugdbeweging op vrijdag 21 oktober

Patrick Demarest

20/10/2016
Actua jeugd vereniging

img_5191

Morgen, vrijdag 21 oktober, pakken de jeugdraad en de jeugddienst opnieuw uit met de 'Dag van de Jeugdbeweging'. Net als overal in Vlaanderen viert de jeugd in Torhout  opnieuw feest met een gratis ontbijt voor iedereen in uniform. Alle leden en leiding worden uitgenodigd tussen 6 en 8.30 uur op de Markt voor een gratis ontbijt met feest en randanimatie.

img_5283

Onder de noemer Dag van de Jeugdbeweging Doet Het worden dit jaar overal in Vlaanderen acties georganiseerd om jeugdbewegingen in de kijker te zetten. Jeugdbewegingen doen het met 40.000 leiding (waarvan 213 in Torhout), doen het 484.000 keer per jaar en het doen vooral samen. In een jeugdbeweging ben je nooit alleen. Samen maak je zoveel meer plezier. In Torhout zetten ze dit jaar extra in op dat unieke samenhorigheidsgevoel.

img_5292

Per 100 extra aanwezigen op het evenement, worden de bezoekers verwend met bijzondere acties. "Niet enkel de originele publieksmeter zal de aanwezigen doen opkijken. Stagediven met bumperballen, een DJ-battle tussen DJ Bertrand (Groen) en schepen Joost Cuvelier (CD&V) en het optreden van het opmerkelijke DJ-duo Marcel en Vicky vormen alvast enkele hoogtepunten!", vertelt jeugdanimator en coördinator van het evenement Ruben Desmidt. "We verwachten minstens 1000 bezoekers om alle specials op het publiek te kunnen loslaten."

img_5295

Hou het tof en veilig!
Door het groeiende succes van Dag van de Jeugdbeweging (ooit 150 man, nu 1000!) neemt de organisatie ook de nodige veiligheidsmaatregelen. Een samenwerking met de politie en het Rode Kruis zorgt ervoor dat alles vlekkeloos kan verlopen. Tijdens het evenement heerst een verbod op bezit en verkoop van alcohol. "Zo houden we het tof voor iedereen.", weet Ruben.

img_5193

Wie niet van het feestgedruis houdt, kan zich ook komen uitleven op het ontbijt voor Dag van de Jeugdbeweging. De legendarische Base Jump is terug van weggeweest. Maar ook Sumoworstelen, afval knallen en klouteren in de gesjorde toren zorgen voor heel wat speelplezier.
"Dit jaar hebben we ook extra aandacht voor kinderen van 10 - 14 jaar. Die leeftijdsgroep kent namelijk de grootste uitval bij jeugdbewegingen. En hieraan willen we graag iets doen.", verklaart Lieselot Vromant, voorzitter van de jeugdraad van Torhout.

img_5310