Dag van de Trage Weg op 15 oktober

Patrick Demarest

13/10/2017
Actua

Dit weekend, 14 en 15 oktober, vindt het campagneweekend 'Dag van de Trage Weg' plaats. Tijdens dit weekend worden tal van activiteiten georganiseerd op, langs of over trage wegen. Wandelaars, fietsers, ruiters en vooral buitenmensen kunnen hun hart ophalen in bossen, stukjes natuurgebied, landelijke wegen of langs één van de talrijke verkeersveilige doorsteekjes. De Dag van de Trage Weg is hét uithangbord voor veilige en aangename paadjes.

trageweg

Torhout is rijk aan vele mooie paadjes voor wandelaars, fietsers of ruiters. Sommige van die pareltjes zijn verdwenen of gewoon niet of te weinig gekend. Met het Trage wegenplan wil Torhout een aantal van deze wegen in de kijker plaatsen, nieuwe wegen openen en oude vergeten wegen opwaarderen. Door een nauwe samenwerking tussen Natuurpunt Torhout, de Vlaamse Landmaatschappij en de stad kunnen we hier werk van maken.

Wil je graag meer te weten komen over de trage wegen in en rond Groenhovebos en wat de doelstellingen zijn van het Trage wegenplan van de stad, kom dan zeker langs op de Dag van de Trage weg in Torhout op zondag 15 oktober 2017. Samen met u wandelen ze de nieuwe "Vrouwkenswegel" in, een wandeling die u niet mag missen dus! Deze mooie wandeling werd dan ook mogelijk gemaakt door een goede samenwerking met o.a. Natuurpunt Torhout en de Geschied- en Heemkundige Kring Houtland - Torhout.

Iedereen welkom!

zondag 15 oktober 2017 om 14 uur

Verzamelen op de parking van Groenhovebos

De wandeling is gratis en neemt een tweetal uur in beslag.

Hou er rekening mee dat het terrein oneffen kan zijn waardoor de doorgang met aangeraden wordt met buggy's met grote wielen. Zorg voor aangepaste kledij en stevige laarzen. Er wordt afgerond met een hapje en een drankje. Deelname aan de wandeling is gratis!