De facelift van het Don Boscoplein

Patrick Demarest

28/04/2022
Actua

In de periode 2022-2023 gaat het Don Boscoplein een ware metamorfose ondergaan hebben. Nu al zijn 25 sociale huurappartementen en 5 sociale huurwoningen klaar, de stad maakt het plein zelf nog groener en langs de Revinzestraat komen handelspanden en 14 appartementen en 7 woningen. 

In de Revinzestraat staat een opvallend nieuwbouwproject in de steigers: tegenover het Don Boscoplein verrijst een modern complex met 14 appartementen, 7 huizen en een bijzonder commercieel gelijkvloers. Eigenaar Mattijs Devriese, die met zijn apotheek verhuist naar de nieuwbouw, ziet veel potentieel voor het ruime handelspand. “Deze buurt is volop in ontwikkeling en heeft alles om een jong publiek aan te trekken.”

Meerwaarde
Mattijs gelooft in de kracht van de handelsruimte, waarvan de ruwbouw net is afgewerkt. “De site met een oppervlakte van 1,4 hectare wordt een echte meerwaarde voor de buurtbewoners. Aan de achterzijde komt een rustig woongedeelte met uitzicht op de velden. Het commerciële handelspand ligt aan de straatzijde, en kan dus rekenen op een uitstekende zichtbaarheid."

“Met de basisschool wat verderop is er bovendien veel lokale bedrijvigheid. Rondom het nieuwbouwproject komt een mooie parkzone met veel aandacht voor natuur en leuke speelterreinen.”


“Ik droom ervan om in het pand verschillende medische diensten te groeperen, en zo een positieve impact te hebben op het leven van de buurtbewoners.” - Mattijs Devriese


“Deze buurt wordt steeds bruisender”, zegt Mattijs. “De mensen die hier kwamen wonen toen mijn vader zijn apotheek opende in 1972, verkopen nu hun huizen aan jonge gezinnen. Als ondernemer ben je hier zeker van een dynamisch publiek. Dat maakt het pand erg interessant voor nieuwe ondernemers. Met commerciële oppervlaktes van 200 m2 tot 630 m2 zijn er heel wat mogelijkheden.”

Positieve impact
"Ik woon en werk hier zelf – ik heb de apotheek van mijn vader inmiddels overgenomen – dus ik ken de buurt goed. Als dit pand opgeleverd wordt in het voorjaar van 2023 zal het perfect geschikt zijn om een andere (para)medische dienst in onder te brengen. Denk: een tandarts, kinesist, oogarts, huisartsenpraktijk of een combinatie ervan. Ik droom ervan om in het pand verschillende medische diensten te groeperen, en zo een positieve impact te hebben op het leven van de buurtbewoners. Maar eigenlijk kun je er als koper nog alle richtingen mee uit.”

Interesse in de commerciële oppervlaktes? Turner Roeselare - Siska Dejonghe - 0470 10 18 97 - siska.dejonghe@dewaele.com

Interesse in appartement of huis? 0479 38 29 78 of project_donbosco@hotmail.com

Sociale woningen

Aan de andere kant van het plein zijn 25 sociale huurappartementen, waaronder 3 voor mensen met een beperking en 5 sociale huurwoningen klaar voor verhuur. De bouw van dit sociaal woonproject werd opgestart in 2018 en is nu klaar voor verhuur.

Groen

Lokaal bestuur Torhout van zijn kant, gaat binnenkort het Don Boscoplein zelf heraanleggen met nog meer groen.