Burgemeester Kristof Audenaert: "Inwoners van onze eerstelijnszone zullen zich kunnen laten vaccineren in De Mast (voor de inwoners van Koekelare, Kortemark en Torhout) en Zomerloos in Gistel (voor de inwoners Ichtegem, Oudenburg en Gistel). Iedereen krijgt een persoonlijke uitnodiging in de bus!"
"We kiezen uitdrukkelijk voor 2 centra om de nabijheid te garanderen. Beide centra liggen ook centraal en moeten tegen 15 februari operationeel zijn. Het vaccineren van onze inwoners volgens de Vlaamse timing en afspraken. In zaal De Mast zullen er 5 vaccinatielijnen klaargestoomd worden."
"Er volgt nog een uitgebreide communicatie over de vaccinatie in onze centra. Dit zal voor de verschillende gemeentebesturen intensieve weken/maanden worden, maar dit is dé stap in de strijd tegen het virus. Het wordt een grote uitdaging, maar we gaan er voor. Het zal een ‘veilig’ vaccinatiecentrum zijn. Voor ons wordt dit een ferme uitdaging, want dit komt bovenop al het andere werk. Maar ik heb vertrouwen. We kunnen rekenen op een sterke ploeg, die flexibel is en verantwoordelijkheid neemt. Ook met het ziekenhuis, de huisartsen en apothekers zullen wij in nauw contact blijven om de hele operatie rond te krijgen en voldoende mankracht te verzamelen."
"Voor de gebruikers van onze Mast, kijken we in de mate van de mogelijkheden voor oplossingen maar mirakeloplossingen bestaan echter niet."
En zij die twijfelen over het vaccineren zelf .... DOEN hé, niet twijfelen. We streven met onze zone naar een vaccinatiegraad van 70%."

Meer info over het vaccineren is terug te vinden op www.laatjevaccineren.be