DE NAAMLOZEN OP THEATERFESTIVAL SINT-REMBERT

Patrick Demarest

14/11/2016
vereniging

De Naamlozen gaat over kleine huisjes in een klein straatje, over dromen  over nu en later, over een busreis en over verlangen naar avontuur achter een muur van zedig zwijgen.

Dit stuk, in regie van Henk Cnockaert, is op 19 november opnieuw te zien in CC De Brouckère.

 denaamlozen_01-custom

denaamlozen_04-custom

Annelies Claeys is Marie-Rose Lapauw, een jong meisje dat in terlenka rok en stapelverliefd de grenzen van haar eerbaar dorpsbestaan aftast.
Het is duidelijk dat Annelies zich graag uitleeft op de planken, naast De Naamlozen is ze ook nog te zien in Driftkop.

denaamlozen_voorstelling02-custom

denaamlozen_voorstelling01-custom

De van oorsprong Lichterveldse woont nu in Roeselare en geeft les in de Maricolen in Brugge.
Annelies zelf: “Ik denk dat toneel me zo aantrekt omdat het een heel intensieve beleving is van een verhaal of fantasie waarin je tegelijk veel energie kwijt kan en terugkrijgt.  Als tiener speelde ik liever een uitbundige rol waarin ik me fysiek en mentaal helemaal kon smijten, nu heb ik al ondervonden dat een complex personage even interessant is om te spelen. Toneel is hoe dan ook een excuus om even te vluchten en zot of anders te doen. Het moment dat ik in De Loods (de repetitieruimte) binnenkom, draait er een knop in mijn hoofd alsof ik een ander universum gevonden heb.”

denaamlozen_02-custom

 Annelies zoekt naast het acteren andere aspecten op van wat er bij toneel komt kijken. Zo neemt ze voor de herneming van Driftkop, samen met Laurens Baert de productieleiding op zich en stak ze vorig jaar met een collega een toneelstuk in elkaar voor een groep enthousiaste leerlingen.
Ook als toeschouwer kan een voorstelling impact geven. Annelies hierover: “Een toneelstuk kan heel ontwapenend zijn en je het gevoel geven dat het allemaal zo erg niet is en dat er vaak plezier kan gehaald worden uit wat er voor je neus ligt."

Voor de Naamlozen geeft Torhout Vandaag 2 tickets weg!
Email naar info@torhoutvandaag.be met als onderwerp toneel De Naamlozen en uw contactgegevens (naam, adres, gsmnummer)