De passie voor honden van Patricia Depoorter

Patrick Demarest

09/11/2015
sport

Patricia Depoorter en haar partner Noël Vanhooren schuimen alle wedstrijden agility voor honden af in België. Als kampioen moet je dat uiteraard ook doen.

IMG_5639

Agility is een behendigheidsparcours dat door honden zo snel mogelijk en foutloos moet worden afgelegd. Het baasje loopt mee een vuurt zijn viervoeter aan. Dat vraagt dus wat training. “Inderdaad want het gaat over 20 à 25 toestellen”, zegt Patricia. “Tien minuten voor de wedstrijd weet je pas in welke volgorde je die moet lopen en dan moet je die uit het hoofd leren.”

“Ik ga sowieso twee keer per week trainen in de club, The Dogs academy. Maar ook thuis wordt er getraind. Noël maakte zelf toestellen en dus kan elke dag worden getraind.”

De twee honden van Patricia, Kyra en Cayka, pakten dit jaar een rits titels. Cayka is er negen, is geen echte rashond maar een kruising van een Jack Russel met nog wat andere invloeden maar was al goed voor zes interfederale titels. Dit jaar werd het interfederaal kampioenschap en de superprestige gewonnen en won Cayka bij de VOE ook het federaal kampioenschap en de superprestige. Kyra is er vier, een rasechte Border Collie, heeft tot nu toe drie titels op het palmares staan en palmde dit jaar het interfederaal kampioenschap en de superprestige in.

Van maart tot oktober

Het seizoen agility loopt van maart tot oktober. “Wij doen alle wedstrijden mee”, zegt Patricia. “Dat zijn er 24 en twee kampioenschappen. We zijn dus niet veel thuis en reizen het hele land af. Honden zijn mijn leven. Ik heb altijd honden gehad en zolang het gaat, ga ik ermee door!”